ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πώς φτιάχνουμε οργανικό οικολογικό λίπασμα;

10:16 π.μ. Tips Now 0 Comments

Πώς φτιάχνουμε οργανικό λίπασμα;

Το κομπόστ είναι το βελτιωτικό του εδάφους και μπορεί να παρασκευαστεί από φυτικά ή ζωικής προέλευσης υλικά. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στο κήπο μας ή στο χωράφι μας για την βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους. Παρακάτω θα δείτε την διαδικασία για την παρασκευή του κομπόστ καθώς και τα υλικά που θα χρειαστείτε.
ΥΛΙΚΑ
Κοπριά ζώων
Φύλλα, τεμαχισμένα κλαδιά
φλούδες από φρούτα και λαχανικά
ρίζες τεμαχισμένες
στάχτη από το τζάκι
πριονίδι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε γράψει για την κατασκευή κομποστοποιητή. Θα χρειαστεί για την αποθήκευση του κομπόστ που παρασκευάζουμε. Τοποθετούμε τα υλικά στον κομποστοποιητή, καλό είναι να είναι περιοχή με λίγη υγρασία ως προς την παρασκευή του. Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στο κομποστοποιητή και στην συνέχεια με μια τσουγκράνα αναμειγνύουμε τα υλικά μας. Τέλος επικαλύπτουμε τον σωρό με χώμα πάχους περίπου 10 εκατοστά.  Μετά από 60 μέρες το κομπόστ, λίπασμα μας είναι έτοιμο για χρήση. Θα το καταλάβετε από το εξής. Θα είναι έτοιμο το κομπόστ όταν είναι άοσμο και όταν τα υλικά που έχουμε τοποθετήσει έχουν αποδομηθεί και έχουν μια μορφή σαν σκόνη. Εάν έχει συμβεί αυτό το κομπόστ μας είναι έτοιμο για χρήση.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Μεγάλη προσοχή ως προς τα υλικά που χρησιμοποιούμε στο κομπόστ, δέν βάζουμε ποτέ λάδια, λίπη ή κάθε είδους έλαια, μαγειρεμένα φαγητά, πλαστικά, κάθε είδους χαρτιά, κρέατα ή υπολείμματα κρεάτων, αλλαντικά ή τυριά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΛΠΑ