Πανεύκολη παραδοσιακή συνταγή για καλαμάρια

12:28 μ.μ. Tips Now 0 Comments

Πανέυκολη παραδοσιακή συνταγή για καλαμάρια
Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά μια πολύ εύκολη και γρήγορη παραδοσιακή συνταγή για καλαμάρια
Υλικά:
1 κιλό καλαμάρια μικρά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά άνηθος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές ή χυμός λεμόνι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Ρύζι (όσο πάρουν)
Αλάτι – Πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα καλαμάρια. Αφαιρούμε τα κεφάλια τους και τα ψιλοκόβουμε. Ζεματίζουμε τα καλαμάρια σε νερό που βράζει για 10 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Τα βάζουμε σε τρυπητό, να στραγγίξουν. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Τσιγαρίζουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα κεφάλια από τα καλαμαράκια, τον μαϊντανό, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό. (Αν θα κάνουμε το φαγητό κόκκινο). Αφού πάρει η γέμιση μια-δυο βράσεις, ρίχνουμε το ρύζι. (Υπολογίζουμε ότι χρειάζεται τόσο ρύζι όσο για να γεμίσουν τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση). Ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές και προσθέτουμε μισό φλιτζάνι νερό. Όταν απορροφηθεί το νερό, κατεβάζουμε τη γέμιση από τη φωτιά και γεμίζουμε τα καλαμαράκια. Κλείνουμε το άνοιγμά τους με μία οδοντογλυφίδα. Τα απλώνουμε σε μία φαρδιά κατσαρόλα εναλλάξ (δηλαδή όχι προς την ίδια κατεύθυνση). Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό. Τα σιγοβράζουμε, ώσπου να μείνουν με το λάδι τους.
*Αν δεν έχουμε βάλει ντοματοπελτέ, στο τέλος περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ