ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Γρήγορη συνταγή για παραδοσιακό γλυκό κουταλιού λεμόνι

Γρήγορη συνταγή για παραδοσιακό γλυκό κουταλιού λεμόνι
Παρακάτω θα δείτε μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού λεμόνι, που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας πολύ εύκολα και φθηνά με λεμόνια από τον κήπο σας. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά τα υλικά και την διαδικασία που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε για αυτή την καταπληκτική παραδοσιακή συνταγή. 
ΥΛΙΚΑ
8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα)
1 κιλό ζάχαρη
1½ φλιτζάνι νερό
½ λεμόνι (το χυμό)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε. Τα ξύνουμε ελαφρά με τον τρίφτη. Αφαιρούμε προσεκτικά τις φλούδες χαράζοντας τα λεμόνια στα τέσσερα (όπως τα πορτοκάλια). Κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τις λωρίδες του λεμονιού με αρκετό νερό, τις βράζουμε για 3-4 λεπτά (από τη στιγμή του βρασμού) και σουρώνουμε. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες τρεις φορές. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά, για να φτιάξουμε το σιρόπι για το γλυκό. Ρίχνουμε στο σιρόπι το λεμόνι. Αφήνουμε να πάρει μία βράση για 10 λεπτά και σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό, για να αποβάλουν οι φλούδες την υγρασία τους στο σιρόπι. (Ακόμα καλύτερα μπορούμε να το αφήσουμε και όλη τη νύχτα). Έπειτα το ξαναβάζουμε να βράσει για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να «δέσει» καλά το σιρόπι. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.Τοποθετούμε το γλυκό σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ
Για το γλυκό κουταλιού λεμόνι, διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια χωρίς χτυπήματα και σημάδια. Κατά το βράσιμο δεν ξεχνάμε να ξαφρίζουμε το γλυκό όποτε σχηματίζεται αφρός στην επιφάνεια.

πηγη:orthodoxplanet

Γρήγορη συνταγή για παραδοσιακό γλυκό κουταλιού λεμόνι Γρήγορη συνταγή για παραδοσιακό γλυκό κουταλιού λεμόνι Reviewed by TipsNow on Μαρτίου 06, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.