ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς βαζουμε σμαλτο σε μια μπανιερα επισκευή μπανιέρας

σμάλτο


Η τιμή για να αγοράσει κανείς μία καινούρια μπανιέρα μπάνιου είναι πάνω από 110 ευρώ για να δούμε  λοιπόν πόσο θα μας κοστίσει εάν την φτιάξουμε μόνοι μας. Δύο τρόποι με ρολό και πινέλο και ο δεύτερος με σπρέι και οι δυο τρόποι είναι εύκολοι Ο Τρόπος με σπρέι έχει την ίδια  διαδικασία με ότι κάνουμε και με το ρολό απλά προσέχουμε την απόσταση που ρίχνουμε με το σπρέι.
ΥΛΙΚΑ κόστος περίπου 15-20 ευρώ
1 πετσέτα
1 χαρτοταινία
1 ζευγάρι γάντια
2 γυαλόχαρτα κομμάτια
1 μάσκα προσώπου
1 εφημερίδα
2 σπρέι σμάλτου για μπανιέρες
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Το πρώτο βήμα είναι η μπανιέρα να είναι στεγνή χωρίς καθόλου υγρασία  αν η βρύση ή το ακουστικό στάζει κλείνουμε την παροχή νερού και βάζουμε μια σακούλα γύρω από την βρύση για περισσότερη ασφάλεια.
ΒΗΜΑ 2
Τρίβουμε την επιφάνεια με πολύ ψιλό γυαλόχαρτο για αρχή στα μέρη που έχει πρόβλημα (σκουριές , κιτρινίλα κτλ) και προσέχουμε να έχουμε την ίδια φορά τριβής στα τοιχώματα της μπανιέρας προς τα κάτω (πάτο μπανιέρας) εικόνα 1. και συνεχίζουμε όλο το τρίψιμο της μπανιέρας ομοιόμορφα. Επειδή πολλές φορές τα γυαλόχαρτα είναι χρωματιστά υπάρχει πιθανότητα να αφήσουν λίγο χρώμα στην μπανιέρα ή χρωματιστή σκόνη  την μαζεύουμε με μια νωπή πετσέτα είναι πιο εύκολο από ότι με σφουγγάρι
σμάλτο
    εικόνα 1
ΒΗΜΑ 3
Αφού περάσουμε όλη την μπανιέρα με την νωπή πετσέτα και καθαρίσουμε την σκόνη ακουμπάμε με το χέρι μας όλη την μπανιέρα για να δούμε εάν υπάρχουν ατέλειες εάν σε μερικά σημεία είναι πιο άγρια και σε άλλα πιο λεία κατα βούληση κάνουμε πάλι την ίδια διαδικασία έτσι ώστε να μην υπάρχει αυτή η διαφορά στο χέρι μας βήμα 2.
ΒΗΜΑ 4
Αφού λοιπόν την τρίψαμε καλά και την έχουμε καθαρίσει πολύ καλά να μην υπάρχει καθόλου σκόνη με την νωπή πετσέτα μας, την αφήνουμε να στεγνώσει ο χρόνος είναι περίπου 30 λεπτά. Στην συνέχεια περνάμε  γύρω από την μπανιέρα χαρτοταινία έτσι ώστε να μην πάει χρώμα στα πλακάκια και βάζουμε εφημερίδες ή ρολό χαρτί για να μην βάψουμε τα πλακάκια όπως στις παρακάτω εικόνες 2 , 3 και 4. και βάζουμε χαρτοταινία στα μεταλλικά της μπανιέρας.


σμάλτο
    εικόνα 2




επισκευή μπανιέρας
εικόνα 3

επισκευή μπανιέρας
εικόνα 4
                                                     


          
ΒΗΜΑ 5
Αφού έχουμε καλύψει τα πλακάκια και άκρες μπανιέρας διαβάζουμε πρώτα  τις οδηγίες χρήσης του σπρέι για να δούμε τον χρόνο που στεγνώνει το κάθε σπρέι και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες. Βάζουμε την μάσκα και προσέχουμε να αερίζεται το μπάνιο πάρα πολύ καλά.  αρχίζουμε να βάφουμε και προσοχή στην απόσταση που ρίχνουμε με το σπρέι περίπου 30 πόντους είναι καλά για να μην μας στάζει χρώμα αφού την περάσουμε όλη την αφήνουμε όσο χρόνο λένε οι οδηγίες του σπρέι και περνάμε 2 χέρια. αυτό ήταν η μπανιέρα μας είναι έτοιμη. Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε την διαδικασία με ρολό το ίδιο κάνουμε και με σπρέι.
                       πηγή βίντεο: youtube χρήστης TubbyDiyUK
Πώς ξεβουλώνουμε σωλήνες, νεροχύτες κτλ. φτηνά και οικολογικά; Για να μάθεις πάτα ΕΔΩ
Πώς βαζουμε σμαλτο σε μια μπανιερα επισκευή μπανιέρας Πώς βαζουμε σμαλτο σε μια μπανιερα επισκευή μπανιέρας Reviewed by TipsNow on Μαΐου 22, 2011 Rating: 5

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.