ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς φτιάχνουμε ψησταριά από παλιό θερμοσίφωνα ή βαρέλι;

μπάρμπεκιου
Θα έχετε ακούει για τις κυλινδρικές ψησταριές η τιμή τους είναι συνήθως πάνω από 100 με 150 ευρώ ας δούμε λοιπόν πόσο θα μας κοστίσει εάν την φτιάξουμε μόνοι μας.
ΥΛΙΚΑ                                   
1 παλιό θερμοσίφωνα  ( που θα τον είχαμε για πέταμα)    
4 σίδερα για πόδια της ψησταριάς μας
2-3 κομμάτια γυαλόχαρτο
1 κουτί μπογιά ότι (χρώμα θέλουμε)
8 βίδες 8 παξιμάδια και 8 ροδέλες 
2 μεντεσέδες           
1 χερούλι
1 ζευγάρι γάντια εργασία
1 σιδεροπρίονο
1 πινέλο
1 τρυπάνι
1 μολυβί
1 χάρακα 30 cm
ψησταριά
εικόνα 1
μπάρμπεκιου
εικόνα 2
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφού έχουμε φορέσει τα γάντια εργασίας κόβουμε προσεχτικά (για να μην τραυματιστούμε) τον θερμοσίφωνα ακριβώς στην μέση όπως φαίνεται και στην εικόνα 1 (προσοχή θα χρειαστούμε και τα δυο μέρη του θερμοσίφωνα για την κατασκευή). Στην συνέχεια αφαιρούμε τα πάντα από τον θερμοσίφωνά μας αντιστάσεις πλαστικά μέρη κτλ έτσι ώστε να μείνει μόνο το σιδερένιο κέλυφος αυτό το κάνουμε και στα δύο μέρη του θερμοσίφωνα.Τώρα ξεκινάμε να ανοίγουμε τρύπες έτσι ώστε να τοποθετήσουμε τα πόδια και τους μεντεσέδες. Για τα πόδια της ψησταριάς μας μπορούμε να τοποθετήσουμε παλούκια απλής περίφραξης στο ύψος που θέλουμε. Σε κάθε γωνία στο ένα μέρος του θερμοσίφωνα ανοίγουμε 2 τρύπες ( εικόνα 2 μαύρα βελάκια) και ανοίγουμε τρύπες για τους μεντεσέδες (εικόνα 2 κόκκινα βελάκια) ανάλογα τι μεντεσέδες έχουμε και στα δύο μέρη του θερμοσίφωνα. Στην συνέχεια ανοίγουμε τις αντίστοιχες τρύπες στα πόδια σίδερα. Στο πάνω μέρος του θερμοσίφωνα ανοίγουμε τρύπες στο μπροστά μέρος για το χερούλι (Προσοχή στις αποστάσεις πάρτε μέτρα πρώτα και σημειώστε που θα κάνετε τρύπες με ένα μολυβάκι).Τρίβουμε και βάφουμε όλα τα μέρη που έχουμε ότι χρώμα θέλουμε όταν στεγνώσουν αρχίζουμε να συναρμολογούμε την ψησταριά μας. Βάζουμε τα πόδια τοποθετούμε τους μεντεσέδες κουμπώνουμε το πάνω μέρος του θερμοσίφωνα (καπάκι ψησταριάς) και το χερούλι η ψησταριά μας είναι έτοιμη. Στα παρακάτω βίντεο βλέπουμε και άλλους τρόπους και ιδέες για να φτιάξουμε ένα  μπάρμπεκιου κήπου.

                    πηγή βίντεο youtube χρήστης:Shanaka Rathnayaka

                               πηγή βίντεο youtube χρήστης: glugjug
Πώς βάζουμε σμάλτο σε μια μπανιέρα; Για να μάθεις πάτα ΕΔΩ
Πώς φτιάχνουμε ψησταριά από παλιό θερμοσίφωνα ή βαρέλι; Πώς φτιάχνουμε ψησταριά από παλιό θερμοσίφωνα ή βαρέλι; Reviewed by TipsNow on Μαΐου 22, 2011 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.