ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς φτιάχνουμε σπιτικό πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς;

Πώς φτιάχνουμε σπιτικό  σαπούνι από λάδι ελιάς;
Υπάρχουν δυο μέθοδοι για να φτιάξετε σαπούνι από λάδι ελιάς. Η θερμή μέθοδος και η ψυχρή παρακάτω θα δείτε αναλυτικά  τον τρόπο που φτιάχνουμε σαπούνι από λάδι ελιάς με την θερμή μέθοδο. Τα υλικά που θα χρειαστείτε θα τα δείτε αναλυτικά παρακάτω.
ΥΛΙΚΑ
Προστατευτικά γάντια
Προστατευτικά Γυαλιά
Προστατευτική ποδιά
Προστατευτική μάσκα
100 ml ελαιόλαδο
31 ml νερό αποσταγμένο
13 gr καυστική Σόδα (NaOH)
παλιό μπρίκι
παλιά ξύλινη κουτάλα
Καλούπι σαπουνιού
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -ΠΡΟΣΟΧΗ
Πρώτα από όλα φοράμε όλα τα προστατευτικά ρούχα, γάντια, μάσκα και γυαλιά, επειδή κατά την παρασκευή του σαπουνιού χρησιμοποιούμε καυστική σόδα και το αντιδρούν μείγμα βράζεται στην συνέχεια. Οπότε απαραίτητο είναι να φοράμε όλα τα προστατευτικά. Μην εισπνέετε τους ατμούς κατά την ανάμιξη της σόδας με το νερό, ανακατεύουμε πάντα σιγά-σιγά. Δεν χρησιμοποιούμε γυάλινα δοχεία και πάντα πραγματοποιούμε την αρχική ανάμιξη σε ανοιχτό χώρο. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και με ανοιχτό τον απορροφητήρα και ανοιχτό παράθυρο. Φροντίστε το μείγμα να μην έρθει σε επαφή με το δέρμα σας και να μην εκθέσετε τα μάτια σας στους ατμούς. Φροντίστε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε να είναι μόνο για αυτή την δουλειά και μην τα χρησιμοποιήσετε αργότερα σας μαγειρικά σκεύη. 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αφού έχουμε βάλει όλα τα προστατευτικά και έχουμε ανοίξει τον απορροφητήρα, ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σε ένα παλιό μπρίκι βάζουμε το νερό και το θερμαίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει χλιαρό. Με πολύ προσοχή ρίχνουμε σιγά σιγά την καυστική σόδα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να διαλυθεί. Προσθέτουμε το λάδι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα χωρίς διακοπή αφήνοντας την θερμοκρασία να ανεβαίνει σιγά σιγά. Θα δείτε ότι θα αρχίζει να αλλάζει χρώμα και θα έχει καφεκίτρινο χρώμα. Η ανάδευση πρέπει να είναι ακατάπαυστη χωρίς καμία διακοπή για να έχετε άριστο αποτέλεσμα.  Θα δείτε ακόμα ότι με το πέρασμα του χρόνου 6-7 λεπτά  η μορφή του μείγματος θα αλλάξει. Σε περίπτωση που το δείτε να φουσκώνει το απομακρύνεται από την φωτιά για δευτερόλεπτα ανακατεύοντας πάντα παράλληλα. Τέλος το κατεβάζουμε από την φωτιά σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και περιμένουμε λίγο να πέσει η θερμοκρασία του. Στην συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στο καλούπι μας προσεκτικά. Το αφήνουμε να κρυώσει 2 μέρες το σαπούνι μας είναι έτοιμο.
Πώς φτιάχνουμε σπιτικό πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς; Πώς φτιάχνουμε σπιτικό πράσινο σαπούνι από λάδι ελιάς; Reviewed by TipsNow on Μαρτίου 11, 2017 Rating: 5

1 σχόλιο:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.