ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

5 πράγματα που πρέπει να προσέχουμε στο κρέας

5 πράγματα που πρέπει να προσέχουμε στο κρέας

Το κρέας είναι σημαντικό για την διατροφή μας ωστόσο θέλει προσοχή τι κρέας αγοράζουμε. Καλό είναι να αγοράζουμε κρέας από χασάπη που γνωρίζουμε και πηγαίνουμε τακτικά. Παρακάτω θα δείτε μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχουμε στο κρέας.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

TIP 1

Το πρώτο που πρέπει να προσέχουμε κατά την αγο΄ρα του κρέατος είναι να διαθέτει το σφάγιο την σφραγίδα ελέγχου.

TIP 2

Κατά την αγορά κιμά μην παίρνετε έτοιμο αλλά θα πρέπει ο κιμάς επιτόπου να κόβετε μπροστά μας έτσι ώστε να ελέγχουμε όσο μπορούμε το κρέας που θα γίνει κιμάς.
Σημαντικός παράγοντας είναι η μεταφορά του κρέατος δεν θα πρέπει να μένει για πολύ ώρα εκτεθειμένο κατά την μεταφορά. Ο χρόνος θα πρέπει να είναι σύντομος και να τοποθετηθεί άμεσα στο ψυγείο ειδικά τους ζεστούς μήνες.

TIP 3

Σημαντικό είναι η θερμοκρασία του ψυγείου μας . θα πρέπει να είναι ρυθμισμένη έτσι ώστε να συντηρείται το κρέας κατά την τοποθέτηση του μέσα στο ψυγείο. Πολλά νέα ψυγεία στις οδηγίες χρήσης τους αναφέρουν  ακόμα και σε ποια  θέση μπορούμε να τοποθετήσουμε το κρέας.

TIP 4

Κατά το κόψιμο του κρέατος σε επιφάνεια κοπής θα πρέπει να παίρνουμε όλα τα μέτρα υγιεινής. Όπως για παράδειγμα να φοράμε γάντια όταν πιάνουμε το κρέας ή όταν πλάθουμε τον κιμά να έχουμε σαπουνίσει την επιφάνεια κοπής πριν και μετά την χρήση πολύ καλά. Το μαχαίρι να είναι καθαρό.

TIP 5

Το ψήσιμο του κρέατος είναι πολύ σημαντικό , θα πρέπει να είναι καλά ψημένο και να μην είναι άψητο μέσα . Εάν τυχόν είναι άψητο μην το φάτε καθόλου.

5 πράγματα που πρέπει να προσέχουμε στο κρέας 5 πράγματα που πρέπει να προσέχουμε στο κρέας Reviewed by TipsNow on Φεβρουαρίου 05, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.