Υπέροχη συνταγή για γλυκειά κολοκυθόπιτα

6:04 μ.μ. Tips Now 0 Comments

Υπέροχη συνταγή για γλυκειά κολοκυθόπιτα

Ένας πολύ απλός τρόπος να φτιάξουμε ένα γρήγορο γλυκό και να κεράσουμε τους καλεσμένους μας τώρα που πλησιάζουν οι ημέρες Χριστουγέννων..Δείτε εδώ πως μπορούμε να τους καταπλήξουμε…

Υλικά για την κολοκυθόπιτα:

4 με 5 χούφτες κολοκύθι τριμμένο
4 φρυγανιές τριμμένες
Φρυγανιά τριμμένη
Καρύδι τριμμένο
1 φλυτζ. Καφέ ζάχαρη
Ηλιέλαιο
Κανέλα
Φύλλα

Υλικά για το σιρόπι:

600 γρ. ζάχαρη
400 ml νερό
1 ξύλο κανέλας
3 ολόκληρα γαρύφαλλα
1 φλούδα λεμόνι

ΓΕΜΙΣΗ:

Στύβουμε το κολοκύθι και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο και το ανακατεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά του. Ρίχνουμε το φλιτζάνι με την ζάχαρη και την κανέλα για άρωμα και τα ανακατεύουμε περίπου για 15 λεπτά. Όταν το μείγμα μας ροδίσει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά και το τριμμένο καρύδι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τοποθετώντας το σε ένα διαφορετικό σκεύος.
Σε ένα μικρό μπολ μικρό βάζουμε 4 φρυγανιές τριμμένες, μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη, λίγη κανέλα και τριμμένο καρύδι.
Ανοίγουμε τα φύλλα μας και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από την γέμιση μας και από πάνω τοποθετούμε το μειγματάκι που έχουμε στο μικρό μας μπόλ και μετά τυλίγουμε το φύλλο μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Μέθοδος εκτέλεσης για το σιρόπι :

Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, 1 ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και την φλούδα λεμονιού. Με το που πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη και γίνει διαφανές το μείγμα το αφαιρούμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν ψηθεί η κολοκυθόπιτα μας όσο είναι ακόμα καυτή την σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Την αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει το σιρόπι και αργότερα την σερβίρουμε..

by
Helen

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ