ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς φτιάχνουμε ράφια από παλιά συρτάρια;

Πώς φτιάχνουμε ράφια από παλιά  συρτάρια;

Πολλές φορές από παλιά αντικείμενα που πολλοί τα πετάνε μπορούμε να φτιάξουμε απίστευτες κατασκευές. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την κατασκευή αυτή είναι:

ΥΛΙΚΑ

2 παλιά μεγάλα συρτάρια ντουλάπας τοίχου
Ένα μέτρο
Μολύβι
Γάντια
Προστατευτικά γυαλιά
Πριόνι
Χρώμα για ξύλα ότι χρώμα θέλετε 
Πανάκια

ΡΑΦΙΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αφού έχουμε φορέσει τα γάντια εργασίας τα γυαλιά  και έχουμε πάρει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας ξεκινάμε.  Με ένα μέτρο μετράμε και κόβουμε τα παλιά ράφια στην μέση. Με ένα γυαλόχαρτο περνάμε όλες τις επιφάνειες για να είναι λείες, τις καθαρίζουμε με ένα πανάκι.
Στην συνέχεια τα μπροστινά μέρη των συρταριών θα τα χρησιμοποιήσουμε για ράφια. Εάν τα ράφια σας είχαν πόμολα τα βγάζετε και με λίγο στόκο και μια σπάτουλα κλείνετε την τρύπα.  Μπορείτε να τα βάλετε στην ευθεία και να τα τοποθετήσετε πάνω από ένα γραφείο για να φτιάξετε μια βιβλιοθήκη, μπορείτε να τα βάλετε στην κουζίνα σας για επιπλέον ράφια, μπορείτε να τα βάλετε στο σαλόνι σας σε μια γωνία στον τοίχο για να τοποθετήσετε τα διακοσμητικά σας και πάρα πολλά άλλα. 
Αφού τα βάψαμε και έχουμε αποφασίσει που θα τα τοποθετήσουμε τότε για να τα κρεμάσουμε στον τοίχο κάνουμε το εξής:

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΥΛΙΚΑ

Δράπανο
βίδες
βάσεις στήριξης ραφιών
αλφάδι
ούπα
4 γωνίες στήριξης  για ράφια τοίχου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ

Αφού έχουμε πάρει όλα τα μέτρα ασφαλείας, γάντια γυαλιά, κτλ. Με ένα μέτρο μετράμε το ύψος που θέλουμε να τοποθετήσουμε τα ράφια μας στον τοίχο, στην συνέχεια αφού έχουμε μετρήσει τις αποστάσεις που θέλουμε να τοποθετήσουμε τα ράφια μας (κατά βούληση είναι αυτό) σημειώνουμε που θα ανοίξουμε τις τρύπες για τις βάσεις των ραφιών μας. Στην συνέχεια με ένα δράπανο και πολύ προσεκτικά ανοίγουμε τις τρύπες στον τοίχο μας και τις αντίστοιχες τρύπες στα ράφια μας. 
Τώρα αφού έχουμε ανοίξει τις τρύπες στο τοίχο και τις αντίστοιχες τρύπες στα ράφια μας με ένα χρώμα για ξύλα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χρώμα θέλετε μια άλλη λύση αντί για χρώμα είναι να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρία για τα ράφια σας) βάφουμε τα ράφια μας. Αφού στεγνώσει η μπογιά τότε είμαστε έτοιμοι να κρεμάσουμε τα ράφια μας στον τοίχο. 
Να πάρετε γωνίες στήριξης ρυθμιζόμενες γιατί εάν τυχόν έχετε κάνει κάποιο σφάλμα υπολογισμού στο άνοιγμα τρυπών στον τοίχο σας να μπορείτε με τις ρυθμιζόμενες βάσεις και το αλφάδι σας να τα φέρετε στην  ευθεία. Τοποθετούμε τα ούπα στις τρύπες  που κάναμε και βιδώνουμε τις βάσεις επάνω στα συρτάρια και στερεώνουμε τις βάσεις επάνω στον τοίχο μας. Στην συνέχεια με ένα αλφάδι ρυθμίζουμε ανάλογα τις βάσεις για να μην είναι στραβά τα ράφια μας. 



Πώς φτιάχνουμε ράφια από παλιά συρτάρια; Πώς φτιάχνουμε ράφια από παλιά  συρτάρια; Reviewed by TipsNow on Μαΐου 17, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.