Παραδοσιακή εύκολη συνταγή για λαχταριστό γαλακτομπούρεκο

4:06 μ.μ. Tips Now 0 Comments

Παραδοσιακή εύκολη συνταγή για  λαχταριστό γαλακτομπούρεκο

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά μια πολύ εύκολη, γρήγορη και παραδοσιακή συνταγή για γαλακτομπούρεκο. 


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό γάλα φρέσκο
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2-3 βανίλιες
5 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
Ξύσμα ½ λεμονιού
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

ΥΛΙΚΑ ΣΙΡΟΠΙ

3 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
Ξύσμα ½ λεμονιού


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το λεμόνι, την κανέλα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε το μείγμα συνέχεια σε σχετικά χαμηλή φωτιά και, όταν θα πάρει βράση και αρχίσει να κοχλάζει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε για να κάνουμε μαρέγκα. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα με ένα πινέλο. Ρίχνουμε την κρέμα και από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας και αυτά ένα-ένα. (Μπορεί να χρειαστεί να κόψουμε κομμάτια φύλλου, για να προσαρμοστούν στο σχήμα του ταψιού μας). Τακτοποιούμε και τα πάνω φύλλα με ένα μαχαίρι στο ταψί. Βουτυρώνουμε το πάνω φύλλο και το χαράζουμε σε κάθετες γραμμές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º Κελσίου για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και βράζουμε, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι το γαλακτομπούρεκο και το αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
πηγη orthodoxplanet

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ