Πώς κάνουμε παστερίωση παντζαριών;

3:23 μ.μ. Tips Now 0 Comments

Πώς κάνουμε παστερίωση παντζαριών;

Παστερίωση παντζαριών

ΓΕΝΙΚΑ
Το παντζάρι τρώγεται τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο, ολόκληρο. Η ρίζα του ωμή είναι σκληρή, ενώ μαγειρεμένη είναι πιο μαλακή. Χρησιμοποιείται στις σαλάτες. Εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας του σε σάκχαρα, περίπου 16-20%, χρησιμοποιείται ως πηγή σακχάρου στις περιοχές με εύκρατο κλίμα Τα παντζάρια είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα,  μαγνήσιο,  σίδηρο,  κάλιο, νάτριοβιταμίνη C και φολικό οξύ. Το έντονο κόκκινο χρώμα τους οφείλεται στην παρουσία βουλγαξανθίνης. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστήμιου του Έξετερ, τα παντζάρια βελτιώνουν την αντοχή κατά 16% και ο χυμός τους βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το μαγνήσιο που περιέχουν βοηθάει την απορρόφηση του ασβεστίου. Επίσης τα παντζάρια έχουν καθαρτικές ιδιότητες.π
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για την παστερίωση των παντζαριών είναι τα εξής.
ΥΛΙΚΑ
100 γραμμάρια παντζάρια
1 κουταλιά χοντρό αλάτι
1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε τα παντζάρια και στην συνέχεια τα σουρώνουμε. Γεμίζουμε ένα αποστειρωμένο βάζο με τα βρασμένα παντζάρια ρίχνουμε το αλάτι και το ξύδι. Το κλείνουμε πολύ καλά. Στην συνέχεια όπως είναι με το βάζο τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε για 20 λεπτά. Τέλος, το βγάζουμε πολύ προσεκτικά το αφήνουμε να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος, όπως είναι με το βάζο. Με αυτή την διαδικασία μπορούμε να παστεριώσουμε τα παντζάρια. Σε σκιερό μέρος μπορεί να διατηρηθούν μέχρι και 1 χρόνο. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ