ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Τι είναι οι ιοί των υπολογιστών και πως μπορούμε να προστατευτούμε.

Τι είναι οι ιοί των υπολογιστών και πως μπορούμε να προστατευτούμε.
Ο ιός του υπολογιστή (computer virus) είναι ένα λογισμικό το οποίο δημιουργήθηκε και έχει σκοπό να βλάψει τον χρήστη με το να καταστρέψει τα δεδομένα του, να πειράξει τα ζωτικά αρχεία λειτουργίας του υπολογιστή ή απλώς να προκαλέσει εκνευρισμό!
Για την αντιμετώπιση των ιών, οι προγραμματιστές λογισμικού, έχουν αναπτύξει προγράμματα ικανά να τους αντιμετωπίσουν. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία τέτοιων προγραμμάτων anti-virus τα οποία είτε είναι δωρεάν είτε επί πληρωμή.
Η ερώτηση που γεννάται φυσικά είναι ποιο είναι το καλύτερο. Ως «καλύτερο» λοιπόν, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το anti-virus που πληρεί ένα συνδυασμό ιδιοτήτων όπως η προσιτότητα στην τιμή, η ποικιλία ιών που μπορεί να αντιμετωπίσει, αν έχει προστασία πραγματικού χρόνου ή πρέπει ο χρήστης να το τρέξει για να ελέγξει για ιούς, πόσο «ελαφρύ» είναι για τον υπολογιστή μας κτλ.
Τρόποι για να προστατευτούμε:
  • Προσέχουμε τι κατεβάζουμε από το Ίντερνετ. Αποφεύγουμε να πατήσουμε υπερβολικά τονισμένα, πολύχρωμα κλπ κουμπιά με την ένδειξη “Download” ΄η “Download for Free” εκτός αν είμαστε 100% σίγουροι για το τι πρόκειται να κατεβάσουμε.
  • Δεν πατάμε σε συνδέσμους (links) σε e-mails που δεχόμαστε και προέρχονται από άγνωστους αποστολείς.
  • Δεν ανοίγουμε ποτέ συμπιεσμένα αρχεία που κατεβάζουμε και που δεν ξέρουμε τι περιέχουν (ειδικά αν το μέγεθός τους είναι περίεργα μικρό).
  • Δεν κατεβάζουμε αρχεία που δεχόμαστε από ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter κτλ) ειδικά αν μας προτρέπουν λέγοντας ότι περιέχουν βιντεο, εικόνες ή αρχεία ήχου έστω και αν προέρχονται από φίλους.
  • Όταν εγκαθιστούμε κάποιο πρόγραμμα ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ τι γράφει στο παράθυρο εγκατάστασης πριν πατήσουμε το κουμπί «Next».
  • Διαθέτουμε anti-virus το οποίο είμαστε σίγουροι ότι είναι ενημερωμένο και το βάζουμε να σαρώσει τα αρχεία μας συχνά.
  • Ο υπολογιστής μας έχει όλες τις τελευταίες ενημερώσεις των Windows ή όποιου άλλου λειτουργικού διαθέτουμε.
Τι είναι οι ιοί των υπολογιστών και πως μπορούμε να προστατευτούμε. Τι είναι οι ιοί των υπολογιστών και πως μπορούμε να προστατευτούμε. Reviewed by TipsNow on Ιανουαρίου 07, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.