ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Βιοαιθανόλη το μέλλον για το τζάκι σου

Ένα καύσιμο καθόλου διαδεδομένο στην Ελλάδα, το 90% γίνεται εισαγωγή από το εξωτερικό από Βραζιλία και ΗΠΑ είναι η βιοαιθανόλη. Θα λέγαμε ότι σε αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει ούτε ένας παραγωγός ή εργοστάσιο βιοαιθανόλης ούτε ένα!!! 

Η βιοαιθανόλη χρησιμοποιείται για τα οικολογικά τζάκια που δεν χρειάζονται ούτε καν καμινάδα είναι άοσμο και οικολογικό προϊόν.  Αλλά έχει και άλλες χρήσεις όπως σαν βελτιωτικό σε καύσιμα. 

Ας μείνουμε στο πρώτο κομμάτι όμως σαν καύσιμο για τζάκια. Πολλοί που μένουν σε μεγάλες πόλεις τον χειμώνα και ειδικά στην Αττική θα έχετε παρατηρήσει μια έντονη μυρωδιά ξύλου από τα τζάκια. 

Ότι χειρότερο για την υγεία μας. Ο κάθε καμμένος - ψεκασμένος καίει ότι βρει στο τζάκι του από ξύλα από παλέτες, κομμάτια από πόρτες με βερνίκια ακόμα και πλαστικά κλπ. Χωρίς καν να γνωρίζει τι κακό κάνει στον εαυτό του ή σε ολόκληρη την κοινωνία ή στο ίδιο του το παιδί. Σε αυτό όμως δεν φταίει η κοινωνία είναι καθαρά ατομική ευθύνη και ανευθυνότητα ψεκασμένων ανθρώπων. 

Εμείς θα προτείναμε λοιπόν η Αττική να μειώσει την κατανάλωση ως πρώτης καύσιμης ύλης τα καυσόξυλα. Να μπει φορολογία ως προς τα απλά τζάκια. Και να επιδοτηθούν οι νέοι τύποι τζακιών που είναι οικολογικοί και όχι τόσο επικίνδυνοι για την υγεία μας. 

Βιοαιθανόλη το μέλλον για το τζάκι σου


Θα σας προτείναμε λοιπόν ατομικά να αλλάξετε να μετατρέψετε το τζάκι σαν σε οικολογικό για τα παιδιά σας αλλά και για εσάς. Η μετατροπή δεν έχει μεγάλο κόστος ούτε η αγορά της βιοαιθανόλης. 

Και σας βγάζει κιόλας από τον κόπο να κουβαλάτε ξύλα να μαζεύεις στάχτες, να καθαρίζεις καμινάδες, να πιάνουν φωτιά 🔥 να σε κλέβουν στην αγορά με βρεγμένα ξύλα κλπ. Και το σημαντικότερο γλυτώνεις και από αρρώστιες αναπνευστικές πρώτα από όλα, φωτιές από σπίθες, αλλά και σε σχέση με τα ξύλα που πιάνεις με το γυμνό χεράκι σου δεν είναι τόσο αθώα. Εάν ήξερες πόσα ποντίκια έχουν αφοδευσει επάνω στα ξύλα θα τα έπαιρνες σπίτι σου θα τα έπιανες με γυμνό χέρι;  Ειδικά οι στίβες ξύλων είναι η χαρά των ποντικιών. Άλλαξε λοιπόν!
Βιοαιθανόλη το μέλλον για το τζάκι σου Βιοαιθανόλη το μέλλον για το τζάκι σου Reviewed by TipsNow on Δεκεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.