ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς φτιάχνουμε αρωματισμένο αλάτι για ψητά, τσιπς, ποπ κόρν, κλπ

Πώς φτιάχνουμε αρωματισμένο αλάτι για ψητά, τσιπς, ποπ κόρν, κλπ


Υπάρχει ένας πολύ εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό μίγμα αρωματισμένου αλατιού για όλες τις χρήσεις... Είτε είναι για ψητά, ποπ κόρν σπιτικά τσιπς, κρουτόν και πολλά πολλά άλλα!!

Αλάτι με γεύση ρίγανη

ΥΛΙΚΑ

Χοντρό αλάτι (ανθός)

ρίγανη (ελληνική από χωριό)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε αρκετή ρίγανη και τα πολτοποιούμε με το γουδοχέρι. Στην συνέχεια πάλι με το γουδοχέρι χτυπάμε το μίγμα με μια χούφτα χοντρό αλάτι και χτυπάμε πάλι δυνατά με το γουδοχέρι μέχρι το αλάτι να γίνει σκόνη η δοσολογία είναι περίπου 1 προς 3. Αφού γίνει ένα ομοιογενές μίγμα το βάζουμε σε ένα βάζο σφραγισμένο. Είναιναι έτοιμο για κάθε χρήση.

Αλάτι με γεύση σκόρδο ή κρεμμύδι

ΥΛΙΚΑ

Χοντρό αλάτι (ανθός)

Κρεμμύδι ή σκόρδο ή συνδιασμός

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα με ήδη βραστό νερό και ενώ έχουμε βάλει μέσα μια σίτα (κατσαρόλα με σίτα) ρίχνουμε το κρεμμύδι ή το σκόρδο σε πολύ πολύ λεπτές φέτες και το βράζουμε για 3 λεπτά στην συνέχεια βγάζουμε το κρεμμύδι ή το σκόρδο και το στραγγίζουμε κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να κρυώσει το κρεμμύδι αφού το σουρώσουμε καλά το απλώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό και το βάζουμε στον αέρα σε πολύ χαμηλή φωτιά όσο πιο χαμηλή τόσο καλύτερα. Να ψηθεί χωρίς να μαυρίσει. Στην συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψάκι όσο μπορούμε απόσταση να έχουν τα κομμάτια μεταξύ τους και από πάνω τα κλείνουμε με μια σίτα. Το αφήνουμε σε μέρος που αερίζεται στο πάγκο της κουζίνας για παράδειγμά και το αφήνουμε εκεί για μερικές μέρες. Στην συνέχεια με το γουδοχέρι χτυπάμε τα υλικά όλα μαζι.μασι και το χοντρό αλάτι. Στην συνέχεια βάζουμε το μίγμα μας σε κλειστό δοχείο. Είναι έτοιμο. 


Πληροφορίες

Τις παραπάνω διαδικασίες μπορείτε να τις φτιάξετε και με άλλα βότανα όπως θρουμπι ή θυμάρι ή και αποξηραμένα φρούτα όπως το πορτοκαλί.

Πώς φτιάχνουμε αρωματισμένο αλάτι για ψητά, τσιπς, ποπ κόρν, κλπ Πώς φτιάχνουμε αρωματισμένο αλάτι για ψητά, τσιπς, ποπ κόρν, κλπ Reviewed by TipsNow on Δεκεμβρίου 22, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.