ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για νηστίσιμο κέικ με κακάο

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για νηστίσιμο κέικ με κακάο
Παρακάτω θα δείτε μια πανεύκολη νηστίσιμη συνταγή για κέικ σοκολάτα που μπορείτε να απολαύσετε. Είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο γλυκό που θα σας αρέσει. 

ΥΛΙΚΑ
50 ml σπορέλαιο
500 ml χυμός πορτοκάλι
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες
ΓΛΑΣΟ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά σπορέλαιο
1 κουταλιά μαργαρίνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Χτυπάμε σε μπολ με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180° Κελσίου για 30 λεπτά περίπου. (Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί τρυπώντας το κέικ με ένα μαχαίρι). Όσο ψήνεται το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο: Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά, να ομογενοποιηθούν. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο. Αφήνουμε να κρυώσει καλά, πριν το κόψουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

πηγή;orthodoxplanet
Εύκολη και γρήγορη συνταγή για νηστίσιμο κέικ με κακάο Εύκολη και γρήγορη συνταγή για νηστίσιμο κέικ με κακάο Reviewed by TipsNow on Μαρτίου 09, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.