ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς να οργανώσεις το σαββατοκύριακο σου ώστε να σου φτάσει....

Πώς να οργανώσεις το σαββατοκύριακο σου ώστε να σου φτάσει....
Κυριακή βράδυ και ήδη κοιτάς το ρολόι με απελπισία κι αναρωτιέσαι για ακόμα μία φορά «Πώς πέρασε κι αυτό το σαββατοκύριακο». Παρακάτω, θα δεις μερικές ιδέες για πράγματα που μπορείς να κάνεις, ή να μην κάνεις ,για να μεγαλώσεις όσο μπορείς αυτό το πολύτιμο διήμερο:
·         Ξύπνα νωρίς. Οκ, ας μην πάμε σε υπερβολές και σου πούμε να βάλεις ξυπνητήρι, αλλά αν κάνεις μία μικρή προσπάθεια να σηκωθείς νωρίτερα από το μεσημέρι θα έχεις όλη την ημέρα μπροστά σου για να την χαρείς όπως θέλεις. Αν ο τρόπος που θες να την χαρείς είναι να κοιμηθείς, απλά αγνόησε το και προχώρα παρακάτω!
·         Κόψε απ’ όπου μπορείς. Αν υπάρχει χρόνος, που νομίζω με λίγη προσπάθεια, μπορεί να βρεθεί, φρόντισε να κάνεις τα ψώνια της εβδομάδας (super market, φρουταγορά, κρεοπωλείο κ.λ.π.) την Παρασκευή.  Όλοι έχουμε βιώσει τον παροξυσμό που επικρατεί τα Σάββατα στις αγορές, οπότε σκέψου πόσο χρόνο μπορείς να εξοικονομήσεις από τις ατέλειωτες ουρές και όλη αυτή την βαβούρα των σαββατιάτικων αγορών.
·         Ώρα για φασίνα. Είναι κάτι που πρέπει να γίνει κι απλά πρέπει να το αποδεχθείς. Εάν με άκουσες κι έκανες τα ψώνια σου την Παρασκευή, χρησιμοποίησε αυτόν τον χρόνο για να ξεμπερδεύεις με τις δουλειές του σπιτιού.  Θα βοήθαγε επίσης να κάνεις μικροπράγματα και μέσα στην εβδομάδα ώστε να μην ξυπνήσεις το Σάββατο κι αντικρίσεις την εμπόλεμη ζώνη στον νεροχύτη σου!
·         Κλείσε την τηλεόραση. Αν δεν υπάρχει κάτι που σ ’ενδιαφέρει πραγματικά ,κλείσε τη ριμάδα!  Σκέψου μόνο πόσο χρόνο έχεις καταναλώσει λέγοντας, ψευδώς, στον εαυτό σου «Θα κάνω ακόμα εάν ζάπινγκ και θα μπω για μπάνιο, θα ξεκινήσω τις δουλειές, θα ετοιμαστώ».  Αυτή είναι και μια extra συμβουλή και προς όσους καθυστερούν στα ραντεβού, αλλά αυτό είναι μία άλλη πονεμένη ιστορία.
·         Κλείσε το laptop/Smartphone/Tablet. Ισχύει ο, τι και στην περίπτωση της τηλεόρασης. Οι περισσότεροι από εμάς, περνάμε όλη την εβδομάδα μας μπροστά από μία οθόνη. Ειλικρινά, θέλετε να περάσετε έτσι και το σαββατοκύριακο; Κλείσε laptop, κινητό και πήγαινε μία βόλτα. Ένα check in λιγότερο, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

·         Ποιοτικός χρόνος. Ο καλύτερος τρόπος να νιώσεις ότι εκμεταλλεύτηκες τη μέρα σου είναι να αφιερώσεις ουσιαστικό χρόνο στον εαυτό σου και όσους αγαπάς.   Μην αναλωθείς σε διάφορες ανούσιες κοινωνικές υποχρεώσεις, βγες με όσους πραγματικά θες να δεις ή απλά πέρασε λίγο χρόνο με τον εαυτό σου εάν αυτό είναι που χρειάζεσαι.

by Σοφία
Πώς να οργανώσεις το σαββατοκύριακο σου ώστε να σου φτάσει.... Πώς να οργανώσεις το σαββατοκύριακο σου ώστε να σου φτάσει.... Reviewed by TipsNow on Μαΐου 25, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.