ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Τεχνικές για να μαλακώσει το χταπόδι πιο γρήγορα πριν και κατά την διάρκεια του μαγειρέματος του.

Τεχνικές για  να μαλακώσει πιο γρήγορα πριν και κατά την διάρκεια του μαγειρέματος του.
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να μαλακώσετε το χταπόδι. Ο πιο εύκολος τρόπος για πριν και μετά το μαγείρεμα είναι:
ΥΛΙΚΑ
Μια σκληρή τραχιά επιφάνεια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πριν το μαγείρεμα του χταποδιού  αρχίστε να τρίβετε το χταπόδι σε μια σκληρή επιφάνεια με κυκλικές κινήσεις για αρκετή ώρα ανάλογα με το μέγεθος του χταποδιού περίπου 7-10 λεπτά μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και παράλληλα το χτυπάμε. Το γούλισμα ή όπως αλλιώς το λέμε σαράντισμα του χταποδιού είναι πολύ σημαντικό για να μαλακώσει μετέπειτα στο μαγείρεμα. Οι  ψαράδες για να μαλακώσουν το χταπόδι χρησιμοποιούν αυτή την μέθοδο.

Κατά το μαγείρεμα

ΥΛΙΚΑ
Παλαιωμένο κρασί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Κατά το βράσιμο του στην αρχή ρίξτε μισό ποτήρι παλαιωμένο κρασί μέσα στο νερό. Το παλαιωμένο κρασί περιέχει τανίνες που έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν καλύτερα το χταπόδι κατά το βράσιμο του. Το παλαιωμένο κρασί όσο πιο πολύ παλαιώνει οι τανίνες είναι ισχυρότερες και "στογγυλεύουν" όπως λένε και οι οινοπαραγωγοί. Θα δείτε ότι εάν συνδυάσετε αυτούς τους δύο τρόπους το χταπόδι θα είναι πάρα πολύ μαλακό άσχετα με το μέγεθος του και θα είναι έτοιμο σε λιγότερο χρόνο.
Τεχνικές για να μαλακώσει το χταπόδι πιο γρήγορα πριν και κατά την διάρκεια του μαγειρέματος του. Τεχνικές για  να μαλακώσει το χταπόδι πιο γρήγορα πριν και κατά την διάρκεια του μαγειρέματος του. Reviewed by TipsNow on Ιανουαρίου 28, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.