ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς ψαρεύουμε με κιούρτο;

κιούρτος ψάρεμα
για να φτιάξεις πεταχτάρι εδώ
Το ψάρεμα με κιούρτο είναι διαδεδομένο πολύ στην χώρα μας, αλλά και σε πολλές άλλες χώρες. Η διαδικασία για ψάρεμα με κιούρτο είτε από την ακτή είτε σε πιο βαθιά νερά που έχετε πρόσβαση με την βάρκα σας είναι πολύ απλή τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής:
ΥΛΙΚΑ
Κιούρτος
2 Σχοινιά
Κάλτσα (από γυναικείο καλσόν)
δόλωμα
Φύκια
Μια μεγάλη πέτρα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στο πάνω μέρος του κιούρτου δένουμε ένα σκοινί και στην άλλη άκρη του ένα μπουκάλι  για να βλέπουμε που ρίξαμε τον κιούρτο ανάλογα το βάθος τοποθετούμε και το αντίστοιχο σκοινί σε μήκος. Στην συνέχεια με το δεύτερο σκοινί δένουμε την μια άκρη στον κιούρτο και την άλλη σε μια πέτρα όχι πολύ μεγάλη και βαριά ούτε πολύ μικρή. Σε περίπτωση που το μέρος που θα ρίξετε τον κιούρτο δεν έχει πολύ αέρα ή δυνατά ρεύματα για παράδειγμα κοντά σε μια ακτή μπορείτε να μην βάλετε το δεύτερο σκοινί και την πέτρα. Σε μια κάλτσα (από γυναικείο καλτσόν) βάζετε το δόλωμα μέσα. Το δόλωμα μπορεί να είναι από σαρδέλες, γαρίδες, ψωμί και πολλά πολλά άλλα. Αφού βάλετε το δόλωμα πατήστε το με το παπούτσι σας έτσι ώστε να φύγει όλος ο αέρας ή βάλτε μέσα ένα βαρίδι. Βάλτε το μέσα στον κιούρτο. Το ρίχνουμε στην θάλασσα προσεκτικά και το αφήνουμε για αρκετό χρόνο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα φύκια μπορείτε να τα τοποθετήσετε γύρω από τον κιούρτο για κάλυψη. Εάν ο κιούρτος είναι καινούριος μεταλλικός  και γυαλίζει πολλοί ψαράδες κάνουν το εξής: τον θάβουν μέσα στο χώμα για  αρκετό διάστημα για να σκουριάσει. Και μετά το χρησιμοποιούν για ψάρεμα.
Πώς ψαρεύουμε με κιούρτο; Πώς ψαρεύουμε με κιούρτο; Reviewed by TipsNow on Απριλίου 07, 2014 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Είχα πάει το 1965 καλοκαίρι στην Σκιάθο . Ο νοικοκύρης του σπιτιού που νοικιάζαμε δωμάτιο, σύζυγος της κ. Σειραϊνώς ειχε βάρκα και τρεις κιούρτους. Σχεδόν κάθε ημέρα πηγαίναμε για ψάρεμα, σε βάθος 5 - 6 μέτρων Τους δόλωνε όπως ακριβώς περιγράφει το άρθρο. Η διαφορά ήταν ότι δεν τους έδενε. Είχε ένα άγκιστρο σαν μικρή αγκυρουλα, πήγαινε από πάνω και τα αγκιστωνε, Μία ημέρα δεν ήλθε ο γέρο ψαράς και πήγαμε μόνοι μας, με ένα φίλο συγκάτοικο. Επ ουδενί κατορθώσαμε να αγκιστρώσουμε τους κιούρτους από την βάρκα. Τελικά τους πλησίασα με μακροβούτι και τα καταφέραμε. Η σοδειά δεν ήταν περιωπής, αλλά καθημερινά βγάζαμε πολλούς σπάρους , μένουλες κλπ μέχρι χταπόδι είχαμε βγάλει. Από ποσότητα αρκετή. Τα τηγάνιζε η κ Σειραϊνω, τρώγαμε 6-7 ατομα και δίναμε και στην γειτονιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.