ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Απίστευτο τι λενε οι επιστήμονες για τα Αιθέρια έλαια

 

Απίστευτο τι λενε οι επιστήμονες για τα Αιθέρια έλαια

Τα αιθέρια έλαια έχουν μεγάλη χρήση στη βιομηχανία τροφίμων, καλλυντικών και φαρμάκων. Ποια είναι όμως εκείνα τα πλεονεκτήματά τους που τα κάνουν περιζήτητα, αλλά και τι επιπτώσεις μπορούν να έχουν στην ανθρώπινη υγεία; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα απάντησε η τελευταία μας έρευνα που δημοσιεύτηκε στο διεθνές περιοδικό Foods και αφορούσε τα αιθέρια έλαια ρίγανης, μαστίχας, κρίταμου, λεβάντας, λεμονιού και μανταρινιού. 

Αποδείχτηκε από την έρευνα μας ότι τα συγκεκριμένα αιθέρια έλαια παρουσιάζουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση καταφέρνοντας μάλιστα να θανατώσουν το βακτήριο σταφυλόκκοκο από πολύ μικρές συγκεντρώσεις. Ανάμεσα στα έλαια που εξετάστηκαν το αιθέριο έλαιο της ρίγανης αποδείχτηκε ότι παρουσιάζει την υψηλότερη δραστικότητα. Παρόλα αυτά σε όλα τα αιθέρια έλαια ανιχνεύτηκαν ουσίες οι οποίες έχουν καταταχθεί ως αλλεργιoγόνα. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ενώσεις linalool, limonene και citral. 

H έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.


Άρθρο από το www.pasiaslab.gr   ευχαριστούμε για την επιστημονική ενημέρωση  εάν θέλετε να δείτε και άλλα άρθρα από pasiaslab.gr ακολουθήστε στο facebook και κάντε εγγραφή στο κανάλι στο youtube

Απίστευτο τι λενε οι επιστήμονες για τα Αιθέρια έλαια Απίστευτο τι λενε οι επιστήμονες για τα Αιθέρια έλαια Reviewed by TipsNow on Φεβρουαρίου 19, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.