ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Είναι το φίλτρο που χρησιμοποιώ κατάλληλο για το δικό μου νερό;

Είναι το φίλτρο που χρησιμοποιώ κατάλληλο για το δικό μου νερό;

Είναι το φίλτρο που χρησιμοποιώ κατάλληλο για το δικό μου νερό;

Η επιλογή κατάλληλου φίλτρου νερού για τη δική μας βρύση δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς θα πρέπει να εξεταστεί με λεπτομέρεια η ποιότητα του νερού που εξαρτάται άμεσα από τη γεωγραφική περιοχή στην οποία διαμένουμε από την απόσταση μας από το κεντρικό δίκτυο και από την παλαιότητα της δικής μας οικοδομής. Επομένως διαφοροποιήσεις στην ποιότητα του νερού μπορεί να υπάρξει ακόμα και σε γειτονικά σπίτια. Όπως είχαμε αναγράψει σε παλαιότερη ανάρτηση μας τα φίλτρα που συνήθως χρησιμοποιούνται είναι τα παρακάτω: 
  1.  Φίλτρα κατακράτησης σωματιδίων: Χρησιμοποιούνται συνήθως σε γεωτρήσεις και απαρχαιωμένα δίκτυα, όπου στο νερό συνυπάρχουν ξένες φερτές ύλες.
  2. Φίλτρα ενεργού άνθρακα: Χρησιμοποιούνται για κατακράτηση υπολειμματικού χλωρίου στους μεγάλους δήμους της χώρας, φυτοφάρμακα και γενικά οργανικές ουσίες. Με τη χρήση ενεργού άνθρακα απομακρύνεται η ενοχλητική μυρωδιά του νερού. Ιδιαίτερη προσοχή όμως για να μη σας παραπλανήσουν. τα φίλτρα ενεργού άνθρακα δεν είναι ικανά να απομακρύνουν το εξασθενές χρώμιο και τα νιτρικά ιόντα. Επίσης πρέπει να μην αφήνεται για καιρό το νερό μέσα στο φίλτρο γιατί λόγω απομάκρυνσης του χλωρίου είναι πιθανόν να αναπτυχθούν μικρόβια. 
  3. Φίλτρα απιονισμού: Είναι συνήθως φίλτρα βιομηχανικής παραγωγής και κανένα λόγο δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από τα νοικοκυριά για πόσιμο.
  4.  Συσκευή αντίστροφης ώσμωσης: Χρησιμοποιείται για υφάλμυρα νερά. Σε αυτή την περίπτωση η ανάλυση νερού θα είχε δείξει υψηλή αγωγιμότητα και μεγάλες περιεκτικότητες ιόντων χλωρίου. Κατάλληλο για παραθαλάσσιες περιοχές.
  5. Αποσκληρυντές: Χρησιμοποιούνται για συσκευές όπως το πλυντήριο. Απομακρύνουν ιόντα ασβεστίου και μαγνησίου.
  6. Φίλτρα απομάκρυνσης μικροβίων: Κυκλοφορούν πολλά είδη ανάλογα με τον τρόπο εξυγίανσης του νερού. Είναι χρήσιμα για περιοχές όπου δεν υπάρχει δίκτυο ύδρευσης, αλλά η παροχή νερού γίνεται από γεωτρήσεις, πηγάδια, αλλά και στη βιομηχανία. Απομακρύνουν την πλειονότητα των μικροβίων.
  7. Συσκευές αποσιδήρωσης – απομαγγανίωσης του νερού: Κατάλληλα για νοικοκυριά με προβλήματα σωληνώσεων. Απομακρύνουν άλατα σιδήρου και μαγγανίου. 

Πώς όμως μπορώ να δω τι φίλτρο πρέπει να αγοράσω ή αν το φίλτρο που αγόρασα είναι κατάλληλο για τη δική μου περίπτωση;
Το μόνο που χρειάζεται είναι μια απλή χημική ανάλυση νερού η οποία στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε ήδη κάποιο φίλτρο θα πρέπει να γίνει χωρίς και με χρήση του φίλτρου νερού. Στο χημείο μας αναλαμβάνουμε τη δωρεάν παραλαβή του δείγματος από οποιοδήποτε σημείο μας υποδείξετε.
Αν δεν έχω τη δυνατότητα να στείλω το δείγμα υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος;
Στο δικό μας χημείο αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία εύρεσης χρόνου αναλαμβάνουμε την κατ' οίκον χημική ανάλυση του νερού σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε ένα ραντεβού στην πλατφόρμα μας και το προσωπικό μας θα έρθει αμέσως στο χώρο σας για να ελέγξει το νερό σας και να σας συμβουλέψει.

Author: Πασιάς Ιωάννης δείτε ακόμα στο Website:https://pasiaslab.gr/
Είναι το φίλτρο που χρησιμοποιώ κατάλληλο για το δικό μου νερό; Είναι το φίλτρο που χρησιμοποιώ κατάλληλο για το δικό μου νερό; Reviewed by TipsNow on Μαρτίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.