ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Υπέροχη συνταγή για σκαλτσούνια με μαρμελάδα κουμκουάτ

Υπέροχη συνταγή για σκαλτσούνια με μαρμελάδα κουμκουάτ

Παρακάτω θα δείτε μια υπέροχη συνταγή για σκαλτσούνια με μαρμελάδα κουμκουάτ. Είναι μια εναλλακτική του παραδοσιακού γλυκού που θα καταπλήξει εσάς και την παρέα σας. Τα υλικά και η διαδικασία είναι αναλυτικά παρακάτω

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο
2 κουταλάκια του γλυκού μπέκιν πάουντερ
Λίγο χλιαρό νερό
ΓΕΜΙΣΗ
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα 
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα
3-4 μπισκότα πτι μπερ
½ φλιτζάνι του τσαγιού μαρμελάδα κουμκουάτ
Ανθόνερο 
Ζάχαρη άχνη – Κανέλα (για το πασπάλισμα)
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτα από όλα ετοιμάζουμε την γέμιση μας σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε την καρυδόψιχα, το αμύγδαλο και τα μπισκότα μας και τα χτυπάμε καλά Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά από το μπλέντερ και την μαρμελάδα μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας. Στην συνέχεια ξεκινάμε να φτιάχνουμε την ζύμη μας.  
Ρίχνουμε τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε την ζύμη μας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα στην συνέχεια ανοίγουμε φύλλο σε μέτριο πάχος. Αρχίζουμε να κόβουμε  τη ζύμη σε μικρούς κύκλους. Στη μέση βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση και κλείνουμε τους κύκλους σε μισοφέγγαρα, πιέζοντας τις άκρες. Στρώνουμε σε λαμαρίνα μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τα σκαλτσούνια σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º Κελσίου για μισή ώρα περίπου. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Αντί για μαρμελάδα κουμκουάτ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα φράουλα ή βερίκοκο ή ακόμα μπορούμε να βάλουμε ανάμεικτη σοκολάτα γαλακτος.
Υπέροχη συνταγή για σκαλτσούνια με μαρμελάδα κουμκουάτ Υπέροχη συνταγή για σκαλτσούνια με μαρμελάδα κουμκουάτ Reviewed by TipsNow on Αυγούστου 16, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.