ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

8+1 tips για να κάνετε το σπίτι σας ασφαλές για το κατοικίδιο σας

8+1 tips για να κάνετε το σπίτι σας ασφαλές για το κατοικίδιο σας

Σε περίπτωση που έχετε κάποιο κατοικίδιο στο χώρο σας είτε σκυλάκι είτε γατάκι καλό είναι να έχετε κάνει κάποια  βασικά πράγματα έτσι ώστε το κατοικίδιο να είναι ασφαλές και να μην έχει κάποιο τραυματισμό. Παρακάτω θα δείτε κάποια tips ως προς αυτό.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1.  Πρώτα από όλα πρέπει να προσέξουμε με τα καλώδια που υπάρχουν στο σπίτι μας. Θα πρέπει να μην είναι  σε σημεία που το κατοικίδιο μας μπορεί να φτάσει. Εάν είναι σε σημεία που το κατοικίδιο έχει πρόσβαση θα χρειασθεί να τα μονώσουμε, με κάποια σωλήνα και να το περάσουμε με λίγο ξύδι. Το ξύδι γενικά απωθεί τα κατοικίδια λόγω έντονης μυρωδιάς.
2. Προσέχουμε τις πόρτες και τα παράθυρα, μπαλκόνια, έτσι ώστε να μην μπορεί το κατοικίδιο να φύγει από τον χώρο και να χαθεί ή πέσει και χτυπήσει, ως προς αυτό καλό είναι να χρησιμοποιήσετε κάποια σήτα έτσι ώστε να έχει καθαρό αέρα το κατοικίδιο και να είναι ασφαλές. Θα πρέπει να βάλετε σφήνες στις εσωτερικές πόρτες γιατί σε περίπτωση αέρα υπάρχει κίνδυνος μια πόρτα να χτυπήσει το κατοικίδιο σας. 
3. Προσέχουμε τα φυτά που έχουμε σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους έτσι ώστε να μην είναι τοξικά ως προς τα κατοικίδια μας. Εάν υπάρχουν καλό είναι να απομακρυνθούν από το χώρο.
4. Κουρτίνες, ριχτάρια, σεμεδάκια, τα οποία έχουν κρόσσια θα πρέπει να απομακρυνθούν γιατί υπάρχει κίνδυνος να μπλέξουν τα νύχια τους  και να τραυματίσουν. 
5. Δεν θα πρέπει να βάζετε κάθε είδους κεριά στον χώρο σας, γιατί υπάρχει κίνδυνος για φωτιά στον χώρο. 
6. Θα πρέπει να προσέχετε να μην έχουν πρόσβαση στην κουζίνα και αυτό είναι θέμα εκπαίδευσης του κατοικίδιου, γιατί η κουζίνα είναι γεμάτη κινδύνους όπως τα μάτια της κουζίνας, ο φούρνος, το ψυγείο, οι σακούλες, όλα αυτά θα πρέπει να ασφαλιστούν.Ακόμα και τα σκουπίδια!!! Τα σκουπίδια θα πρέπει πάντα να είναι σε κάδο με καπάκι ασφαλείας.
7. Θα πρέπει να βάλετε σε κάθε είδους ντουλάπι τα ειδικούς σύρτες για να μην μπορούν να τα ανοίξουν. Σαν αυτά που βάζουμε για τα μικρά παιδιά. Θα χρειαστεί να τα βάλετε σε ντουλάπια μπάνιου, κουζίνας, υπνοδωμάτια κτλ. 
8. Να μην αφήνετε εκτεθειμένα κάθε είδους αντικείμενα που μπορεί να  προκαλέσουν πρόβλημα στο κατοικίδιο, όπως ξεχασμένους φορτιστές στην πρίζα, κάθε είδους καλλυντικά, πλαστικά, αιχμηρά αντικείμενα κτλ...
9. Ως προς το μπάνιο θα πρέπει να κατεβάζετε το καπάκι της τουαλέτας και να μην αφήνετε ανοιχτό το κάδο του πλυντηρίου για να μην  μπουν τα κατοικίδια.
8+1 tips για να κάνετε το σπίτι σας ασφαλές για το κατοικίδιο σας

Γενικά πριν πάρετε ένα κατοικίδιο καλό είναι να φτιάξετε και τον χώρο σας κατάλληλα ως προς αυτό. Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να προσέχετε σε σχέση με το κατοικίδιο σας και σε σχέση με το χώρο που ζει... Μπορείτε να αγοράσετε βιβλία για το πώς θα πρέπει να φροντίζουμε ένα κατοικίδιο κτλ. Γιατί θα πρέπει να είστε υπεύθυνοι ως προς το κατοικίδιο σας, και να γνωρίζετε αρκετά πράγματα ως προς αυτό. Είσαι σαν να έχετε ένα μικρό παιδί που θέλει συνεχώς προσοχή και φροντίδα.
8+1 tips για να κάνετε το σπίτι σας ασφαλές για το κατοικίδιο σας 8+1 tips για να κάνετε το σπίτι σας ασφαλές για το κατοικίδιο σας Reviewed by TipsNow on Αυγούστου 18, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.