ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα καρότα και σπαράγγια;

Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα καρότα και σπαράγγια;
ΓΕΝΙΚΑ
Το καρότο καλλιεργείται για τη σαρκώδη ρίζα του σε όλες τις Εύκρατες περιοχές, κυρίως το χειμώνα με ιδανική θερμοκρασία τους 15–18 βαθμούς. Προτιμά τα εδάφη με άφθονη υγρασία και καλά στραγγιζόμενα. Η αναπαραγωγή γίνεται με σπορά και τα φυτάρια αναπτύσσονται με αργό ρυθμό. Η συγκομιδή γίνεται 3-4 μήνες μετά τη σπορά και στο εμπόριο διατίθεται συνήθως χωρίς το φύλλωμα, γιατί έτσι διατηρείται περισσότερο.Στην Ελλάδα καλλιεργείται κυρίως στη Μακεδονία και τη Στερεά και η βασική ποικιλία είναι αυτή της «Αιγίνης», με κωνική ρίζα μεγάλου μεγέθους και πορτοκαλί χρώμα. Το καρότο τρώγεται ωμό είτε σκέτο, είτε σε σαλάτες (κυρίως συνοδεύοντας το λάχανο), ή σαν τουρσί ή μαγειρεμένο (θεωρείται βασικό συστατικό στη φασολάδα, ενώ ταιριάζει πολύ καλά και με τον αρακά). Είναι μία εξαιρετική τροφή για τον οργανισμό αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και έχει αρκετή ποσότητα από βιταμίνες Β1, Β2 καθώς και νιασίνη.π  Αυτό που πρέπει να προσέχουμε όταν αγοράζουμε καρότα είναι το εξής:
ΔΙΑΔΙΚΑΔΙΑ
Θα πρέπει τα καρότα που αγοράζουμε να έχουν έντονο και ζωηρό πορτοκαλί χρώμα καθώς και η σάρα του καρότου να είναι σκληρή η φλούδα να μην αποχωρίζεται εύκολα από την επιφάνεια του καρότου. Σε καμία περίπτωση τα καρότα δεν πρέπει να έχουν μαλακή σάρκα.  

Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα καρότα και σπαράγγια;
ΓΕΝΙΚΑ
Το σπαράγγι στην Ελλάδα εμφανίστηκε ως άγριο, αυτοφυές φυτό σε πολλές υγρές, ημιορεινές περιοχές με την ονομασία «βλαστάρια». Γρήγορα εκτιμήθηκε η αξία του για τις διάφορες φαρμακευτικές και διαιτητικές του ιδιότητες, γι' αυτό και άρχισε η εντατική καλλιέργειά του π Για να ξεχωρίσουμε τα φρέσκα από τα μπαγιάτικα σπαράγγια πρέπει να να κα΄νουμε το εξής:
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τα σπαράγγια που θα διαλέξουμε θα πρέπει να έχουν ζωηρό έντονο χρώμα. Οι άκρες τους να είναι κλειστές και να είναι σφικτά αλλά όχι πολύ σκληρά. Θα πρέπει να είναι και τρυφερά. 
Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα καρότα και σπαράγγια; Πώς ξεχωρίζουμε τα φρέσκα καρότα και σπαράγγια; Reviewed by TipsNow on Οκτωβρίου 13, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.