ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Μυστικά για το ψάρεμα με καλάμι

Μυστικά για το ψάρεμα με καλάμι;
Πρώτα από όλα πρέπει να τονίσουμε ότι οποιοσδήποτε γιαλός προσφέρεται για ψάρεμα με το καλάμι. Συνήθως τα καλύτερα μέρη είναι τα βράχια οι μικροί απόμερη μόλοι. Στα σημεία δηλαδή που η θάλασσα κρεμάει όπως λένε και οι ψαράδες. Εκεί δηλαδή που σκάει το κύμα. Πρέπει το μέρος να μην έχει πολύ θόρυβο. Το καλάμι που χρησιμοποιούμε να είναι 6 μέτρα, η απόσταση αυτή είναι σημαντική ειδικά για ψάρια όπως ο κέφαλος. Πάντα καθόμαστε αντίθετα από τον ήλιο η σκιά μας να μην είναι στην θάλασσα. Ο καιρός είναι πολύ σημαντικός όταν πηγαίνουμε για ψάρεμα. Ο ιδανικότερος καιρός είναι με λίγο κύμα,  Η αγορά είναι γεμάτη από καλάμια μπορείτε να βρείτε ένα καλό εξάμετρο καλάμι σε πολύ καλή τιμή. Θα πρέπει να είναι εύκαμπτο μεγάλης αντοχής και ελαφρύ. Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το καλάμι μας είναι
ΥΛΙΚΑ
Πετονιά νούμερο 30
Πετονιά  νούμερο 20
Φελλός
Μολυβάκι
Στριφτάρι τριπλό
Αγκίστρια νούμερο 9-10
ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ
Δένουμε την πετονιά στο καλάμι μας (μάνα) και τοποθετούμε τον φελλό. Χρησιμοποιούμε την πετονιά νούμερο 30. Το μάκρος όλης της  αρματωσιάς πρέπει να είναι 20 εκατοστά πιο κοντή από το καλάμι μας. Στην συνέχεια φτιάχνουμε δυο παράμαλλα (μήκος 8-10 εκατ) με την πετονιά νούμερο 20 και δένουμε τα αγκίστρια μας στα παράμαλλά  βάζουμε το μολυβάκι μας στην πετονιά μας όπως βλέπετε και στην παρακάτω εικόνα σε απόσταση από 5 εκατοστά από το τριπλό στριφτάρι. Δένουμε το στριφτάρι στην μάνα και στα παράμαλλα. Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεται πως δένουμε αγκίστρια κλπ πατήστε εδώ. Η αρματωσιά μας είναι έτοιμη. Ένα πολύ σημαντικό είναι η τοποθέτηση του φελλού ρυθμίζουμε πάντα το φελλό με τέτοιο τρόπο που τα παράμαλλα να είναι 18 - 20 εκατοστά από το βυθό. Σημαντικό στο ψάρεμα είναι και το δόλωμα στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε τα 11 καλύτερα δολώματα γενικά.
Μυστικά για το ψάρεμα με καλάμι
Μυστικά για το ψάρεμα με καλάμι Μυστικά για το ψάρεμα με καλάμι Reviewed by TipsNow on Ιουνίου 25, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.