ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε τυρί

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να φτιάξετε τυρί
Το κύριο συστατικό για να γίνει το γάλα τυρί είναι ένα ένζυμο γάλακτος η πυτιά. Το γάλα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή τυριού πρέπει να είναι φρέσκο και να μην είναι αποστειρωμένο. Ξεκινώντας λοιπόν τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο γάλα
4ml πυτιά
Αλάτι
σουρωτήρι
Καθαρά πανί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ζεσταίνουμε ένα λίτρο γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα ως τους 35 βαθμούς και προσθέτουμε τα 4ml πυτιά. Σβήνουμε στην συνέχεια την κουζίνα μας και βγάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε στην άκρη για 2 ώρες. Το γάλα θα πήξει. Στην συνέχεια ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά στους 38 βαθμούς για ακριβώς 15 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ καλά παράλληλα το μείγμα. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά. Το πηχτό μείγμα μας θα καθίσει στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια μέσα σε ένα σουρωτήρι βάζουμε ένα μεγάλο καθαρό πανί και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα μας μέσα στο σουρωτήρι επάνω στο καθαρό πανί. Πολύ προσεκτικά αρχίζουμε να μαζεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας πιέζοντας όσο τον δυνατόν περισσότερο για να αφαιρεθεί το περισσότερο γάλα. Στην συνέχεια αφήνουμε το μείγμα μας για αρκετές ώρες για να στραγγίσει καλά. Ύστερα αναποδογυρίζουμε το μείγμα μας  και το αφήνουμε λίγες ώρες ακόμα για να στραγγίσει. Την επόμενη μέρα βγάζουμε το τυρί από το σουρωτήρι και αλατίζουμε από την μια μεριά και το τοποθετούμε όπως είναι ξανά σε σκοτεινό, αεριζόμενο δωμάτιο σε μέση θερμοκρασία χώρου (όχι πολύ κρύο δωμάτιο). Την επόμενη μέρα αλατίζουμε την άλλη μεριά. Πρέπει να συνεχίσουμε την διαδικασία για μια εβδομάδα αλλάζοντας τα πανιά και ρίχνοντας λίγο αλάτι κάθε μέρα. Στην συνέχεια το τοποθετούμε  στο ψυγείο μας μέσα σε άρμη Το τυρί θα έχει ωριμάσει. σε λίγες εβδομάδες.
Ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε τυρί Ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε τυρί Reviewed by TipsNow on Φεβρουαρίου 04, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.