Οικολογικός τρόπος να απομακρύνετε τους μύκητες και τα ακάρεα από τα φυτά σας

7:38 μ.μ. TipsNow 0 Comments

Οικολογικός τρόπος να απομακρύνετε τους μύκητες και τα ακάρεα των φυτών σας
Ένας εναλλακτικός φυσικός τρόπος για αντιμετωπίσετε τους μύκητες και τα ακάρεα των φυτών σας είναι ο παρακάτω. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για αυτό είναι τα εξής:
ΥΛΙΚΑ
1 Λίτρο νερό
5-6 Σκελίδες σκόρδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεφλουδίζουμε τις 5 σκελίδες σκόρδο και τις κόβουμε σε ψιλές φέτες. Στην συνέχεια τις τοποθετούμε μέσα σε ένα δοχείο. Βάζουμε το νερό και τις αφήνουμε μέσα για περίπου 4 με 5 ώρες. Στην συνέχεια σουρώνουμε το νερό και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ψεκαστηράκι. Αρχίζουμε να ψεκάζουμε τα φυτά που έχουν πρόβλημα. 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Οι μύκητες αρχικά υπάγονταν στο βασίλειο των Φυτών. Αναδείχθηκαν ως ξεχωριστό βασίλειο το 1969 από τον Whittaker. Οι μύκητες διακρίνονται βασικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τους ζυμομύκητες και τους υφομύκητες. Οι ζυμομύκητες είναι σφαιρικοί ή ελλειψοειδείς σχηματισμοί που αναπαράγονται δια εκβλαστήσεων σε ειδικά θρεπτικά υλικά. Αντίθετα, οι υφομύκητες ή νηματοειδείς μύκητες, αποτελούνται από κυλινδρικούς σχηματισμούς, τις υφές, που μεγαλώνουν με διακλαδώσεις και επιμηκύνσεις σχηματίζοντας χνουδωτές αποικίες. Μια άλλη κατηγορία μυκήτων, οι καλούμενοι δίμορφοι μύκητες, αναπτύσσονται στον ξενιστή ως ζυμομύκητες, ενώ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος λαμβάνουν τη μορφή υφομυκήτων.π

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ