Τρόπος να απομακρύνετε τους μύκητες από τα φυτά σας

6:10 μ.μ. TipsNow 0 Comments

μυκητες καταπολεμιση σε φυτα
Οι μύκητες αρχικά υπάγονταν στο βασίλειο των Φυτών. Αναδείχθηκαν ως ξεχωριστό βασίλειο το 1969 από τον Whittaker. Οι μύκητες διακρίνονται βασικά σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τους ζυμομύκητες και τους υφομύκητες. Οι ζυμομύκητες είναι σφαιρικοί ή ελλειψοειδείς σχηματισμοί που αναπαράγονται δια εκβλαστήσεων σε ειδικά θρεπτικά υλικά. Αντίθετα, οι υφομύκητες ή νηματοειδείς μύκητες, αποτελούνται από κυλινδρικούς σχηματισμούς, τις υφές, που μεγαλώνουν με διακλαδώσεις και επιμηκύνσεις σχηματίζοντας χνουδωτές αποικίες. Μια άλλη κατηγορία μυκήτων, οι καλούμενοι δίμορφοι μύκητες, αναπτύσσονται στον ξενιστή ως ζυμομύκητες, ενώ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος λαμβάνουν τη μορφή υφομυκήτων.  
Το πιο συνηθισμένο είναι να εμφανιστούν μύκητες στα φυτά σας, Συνήθως εμφανίζεται σε φυτά εξωτερικού χώρου. Υπάρχει ένας πολύ εύκολος και οικολογικός τρόπος να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα αυτό. 
ΥΛΙΚΑ
Ζεστό νερό
Χαμομήλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα δοχείο ρίχνουμε  1 λίτρο ζεστό νερό, στην συνέχεια μέσα στο νερό ρίχνουμε 50 - 60 γραμμάρια χαμομήλι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας για 1 - 2 λεπτά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 15 - 20 λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε σε ένα ψεκαστηράκι. Ψεκάζουμε τα άρρωστα φυτά μας με αυτό το μείγμα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ