ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

2 +1 Tips για να παρασκευάσουμε αρωματισμένο ελαιόλαδο

2 +1 Tips για να παρασκευάσουμε αρωματισμένο  ελαιόλαδο
Ένας από τους παλαιότερους τρόπους  που έκαναν οι γιαγιάδες μας ήταν το αρωματισμένο ελαιόλαδο που το χρησιμοποιούσαν στα φαγητά και στις σαλάτες. Το αρωματισμένο ελαιόλαδο παρασκευάζεται πολύ εύκολα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάρα πολλά μπαχαρικά, αρωματικά φυτά φρέσκα ή αποξηραμένα και πολλά πολλά άλλα. Πολλές φορές ο συνδυασμός μπαχαρικών και αρωματικών φυτών δίνουν στο ελαιόλαδο απίστευτες γεύσεις και άρωμα. Πρώτα από όλα πριν ξεκινήσουμε να σας λέμε τους τρόπους για το αρωματισμένο ελαιόλαδο. Υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε για το αρωματισμένο ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρώτα από όλα θα πρέπει να είναι πολύ καλής ποιότητας, να χρησιμοποιείτε Ελληνικό ελαιόλαδο υψηλής ποιότητας. Τα μπουκάλια αποθήκευσης πρέπει να είναι γυάλινα και ποτέ πλαστικά. Τα γυάλινα μπουκάλια να είναι στεγνά και καθαρά. Σε όλες τις περιπτώσεις το γυάλινο μπουκάλι με το αρωματισμένο ελαιόλαδο πρέπει να αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
ΠΡΩΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
Ελαιόλαδο αρωματισμένο με καυτερή πιπεριά
ΥΛΙΚΑ
2-3 μικρές καυτερές πιπεριές
1/2  λίτρο ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πλένουμε πολύ καλά τις καυτερές πιπεριές, τις αφήνουμε να στεγνώσουν και στην συνέχεια με ένα μαχαιράκι χαράζουμε τις πιπεριές, τις βάζουμε μέσα στο γυάλινο μπουκάλι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Το αφήνουμε για περίπου 8 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και είναι έτοιμο. Μετά  βγάζουμε τις πιπεριές από το ελαιόλαδο.  Στην παραπάνω συνταγή μπορείτε να βάλετε και ότι άλλα μπαχαρικά θέλετε ή ακόμα και σκόρδο.
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
ΥΛΙΚΑ
Ελαιόλαδο αρωματισμένο με βασιλικό και σκόρδο
ΥΛΙΚΑ
3 σκελίδες σκόρδο
2 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό
1/2 Λίτρο ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε τις σκελίδες σκόρδο και πλένουμε πολύ καλά τα κλωναράκια βασιλικό. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν και στην συνέχεια τα τοποθετούμε μέσα στο γυάλινο μπουκάλι μας. Προσθέτουμε το μισό λίτρο ελαιόλαδο, και είμαστε έτοιμη. Το αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για περίπου 8 ημέρες. Μετά αφαιρούμε τον βασιλικό και το σκόρδο από το ελαιόλαδο. Την ίδια συνταγή ακολουθούμε και εάν χρησιμοποιήσουμε μόνο το σκόρδο ή μόνο τον βασιλικό για  αρωματισμό του ελαιόλαδου. Ακόμη στην παραπάνω συνταγή μπορείτε αντί για βασιλικό να χρησιμοποιήσετε δενδρολίβανο στις ίδιες δοσολογίες.
ΤΡΙΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
Ελαιόλαδο αρωματισμένο με κανέλα και γαρύφαλλα
ΥΛΙΚΑ
2 ξυλαράκια κανέλα
4 καρφάκια γαρύφαλλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα γυάλινο μπουκάλι τοποθετούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα για 3 ημέρες. Αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος και στην συνέχεια αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
ΓΕΝΙΚΑ TIPS
Μπορείτε να αρωματίσουμε το ελαιόλαδο μας με μεγάλη γκάμα αρωματικών φυτών  όπως για παράδειγμα, μάραθο, δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο και πολλά πολλά ακόμα.
2 +1 Tips για να παρασκευάσουμε αρωματισμένο ελαιόλαδο 2 +1 Tips για να παρασκευάσουμε αρωματισμένο  ελαιόλαδο Reviewed by TipsNow on Δεκεμβρίου 03, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.