Ως γνωστόν το χταπόδι είναι εξαιρετικός ούζο-μεζές και όχι μόνο.Υπάρχουν πολλές νόστιμες συνταγές με χταπόδι που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε γευτεί .Πως όμως θα απογειώνουμε τη νοστιμιά ενός χταποδιού;
by
Καρανάσος Γιώργος chef
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Είναι απλό.θα το κάνουμε λιαστό. Προτιμάμε πάντα φρέσκο χταπόδι ημέρας. Αν το έχουμε ψαρέψει οι ίδιοι ακόμα καλύτερα.Το χτυπάμε αρκετές φορές ώστε να απλώσει και να σπάσουν οι ίνες του. Το ξεπλένουμε με θαλασσινό νερό και ξεκινάμε το λεγόμενο γουλισμα τρίψιμο δηλαδή Θα αρχίσει να αφρίζει και να σφίγγει με το πέρασμα του χρόνου τριψιματος Ένα καλά γουλισμενο χταπόδι θα πρέπει να σκίζεται με ευκολία το πλοκάμι του τραβώντας το με το χέρι. Αφού ολοκληρώσουμε και αυτή τη διαδικασία και έχουμε ξεπλύνει το χταπόδι μας το αλείφουμε με λάδι και αυτό για να μην πλησιάσουν έντομα όταν το κρεμάσουμε. Σκίζουμε με μαχαίρι την κουκούλα του (γκουσα) και τοποθετούμε εσωτερικά και χιαστή καλάμια ώστε να παραμείνει ανοιχτή. Καλάμια επίσης τοποθετούμε και στα πλοκάμια.θα πρέπει να φροντίσουμε κάθε σημείο του να είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. Το κρεμάμε για μια μέρα σε ευάερο και ευήλιο εξωτερικό χώρο. Το ξεκρεμαμε και είναι έτοιμο για μαγείρεμα όπως επιθυμείτε. Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν!by
Καρανάσος Γιώργος chef
Πώς φτιάχνουμε λιαστό χταπόδι;
Reviewed by TipsNow
on
Ιουλίου 04, 2015
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Σας ευχαριστούμε πολύ