Πώς αποθηκεύουμε τις μπάμιες στην κατάψυξη;

Πώς αποθηκεύουμε τις μπάμιες στην κατάψυξη;

ΓΕΝΙΚΑ

Υπάρχουν δύο τύποι καλλιέργειας της μπάμιας, η ποτιστική και η ξερική. Οι ξερικές μπάμιες, που χρειάζονται ελάχιστο πότισμα, είναι και οι πιο νόστιμες. Η μπάμια δεν αντέχει το ψύχος. Ευδοκιμεί σε καλοδουλεμένα δροσερά εδάφη. Ο πολλαπλασιασμός της γίνεται με σπορά και στην Ελλάδα σπέρνεται μέσα Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Η συγκομιδή γίνεται δυο μήνες αργότερα και συνεχίζεται μέχρι και το μήνα Αύγουστο. Κατά το μάζεμα χρειάζεται ο συγκομιστής να φορά οπωσδήποτε γάντια, γιατί προκαλείται έντονος κνησμός (φαγούρα) και ερεθισμός, ίδιος με αυτόν της τσουκνίδας. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται 27.000 στρέμματα περίπου και η ετήσια παραγωγή φτάνει τους 25.000 τόνους. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής καταναλώνεται εγχώρια.

ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

Ο καρπός είναι μακρύς, τριχωτός, με γωνίες και μήκος από 5-15 εκατοστά και τρώγεται μόνο όταν είναι άγουρος. Το τοίχωμα του καρπού είναι σαρκώδες και βλεννώδες, ενώ, όταν ωριμάσει, ο καρπός γίνεται ξυλώδης. Οι μπάμιες τρώγονται μαγειρεμένες, σκέτες ή με κρέας, γίνονται κονσέρβες ή τουρσί με πίκλες. Πριν μαγειρευτούν συνηθίζεται να μουλιάζονται σε ξύδι και νερό, προκειμένου να μην έχουν βλεννώδη υφή όταν τρώγονται. Στις ΗΠΑ συνηθίζεται να τρώγονται και τηγανιτές ή σε ένα είδος "σούπας" με κρέας και μπάμιες που ονομάζεται "gumbo", ενώ σε μερικές χώρες τα σπόρια χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο του καφέ. Στις χώρες της ανατολής τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν τα φύλλα και τους άγουρους καρπούς για κατάπλασμα κατά του πόνου.πηγή

ΥΛΙΚΑ

Νερό
μαχαιράκι
σουρωτήρι
ελαιόλαδο
τηγάνι
λίγο ξύδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε με άφθονο νερό τις μπάμιες και στην συνέχεια καθαρίζουμε τις άκρες τους. Σε ένα μεγάλο σουρωτήρι τοποθετούμε τις μπάμιες και τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι. Τις αφήνουμε για 35 λεπτά για να σταθούν. Στην συνέχεια ζεματίζουμε τις μπάμιες πολύ λίγο και στην συνέχεια τις βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη. Μ ε αυτόν τον τρόπο την επόμενη φορά που θέλετε να μαγειρέψετε τις μπάμιες θα είναι έτοιμες για μαγείρεμα. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τις ξεπαγώσετε. 
Πώς αποθηκεύουμε τις μπάμιες στην κατάψυξη; Πώς αποθηκεύουμε τις μπάμιες στην κατάψυξη; Reviewed by TipsNow on Ιουνίου 28, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.