Συνταγή για δίπλες
Τα υλικά που θα χρειαστείτε και η διαδικασία είναι η εξής:
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι
- 9 αυγά
- 150 ml ούζο
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
- 2 λίτρα νερό
- 3 και 1/2 κιλά ζάχαρη
- 1 κιλό γλυκόζη
- 1/2 κιλό μέλι
- φλούδες από 2 πορτοκάλια
Για το σερβίρισμα:
- 1 κούπα τριμμένο καρύδι
- Μέλι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, την κόβουμε σε 4 κομμάτια και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη, σε πολύ λεπτό φύλλο. Κόβουμε τα φύλλα σε ορθογώνια κομμάτια (περίπου 15εκ x 25 εκ) και τα διπλώνουμε στο σχήμα που θέλουμε.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε ηλιέλαιο και όταν κάψει τηγανίζουμε ένα - ένα τα κομμάτια. Όταν τηγανιστεί το κάθε κομμάτι το βουτάμε στο κρύο σιρόπι για 3 λεπτά και μετά το αφήνουμε σε μια σχάρα.
Αφού σιροπιάσουμε όλες τις δίπλες τις βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο καρύδι και λίγο μέλι.
0 σχόλια :
Σας ευχαριστούμε πολύ