ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς βρίσκουμε χρυσό κοντά σε ποτάμι και περαιτέρω φλέβα χρυσού στο βουνό;

gold
εδώ για τον πηλό
Το άρθρο αυτό γράφετε για καθαρά ενημερωτικούς λόγους και για μια γενική πληροφόρηση για το αντικείμενο αυτό, δεν αναφέρουμε λεπτομέρειες. Μερικά πράγματα πρέπει να αφήνονται σε ειδικούς. Η διαδικασία για να βρούμε χρυσό σε αποθέσεις ποταμιού μέχρι την τελική φλέβα δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση  όσο φαντάζεστε. Ωστόσο πρακτικά υπάρχουν μερικά μυστικά για την αναζήτηση αυτού του μετάλλου. Για έναν Γεωλόγο η διαδικασία αυτή είναι εύκολη λόγω των γνώσεων του και της τριβής του με την φύση. Είναι όπως λένε μερικοί Γεωλόγοι "βλέπουμε την φύση με διαφορετικό μάτι". Το μυστικό είναι ο τρόπος αναζήτησης, η παρατήρηση, η υπομονή, η μελέτη, η εμπειρία και γενικά το πολύ καλό θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο. Η διαδικασία σε μια πολύ γενική ανάλυση είναι η εξής:
ΥΛΙΚΑ
Φτυάρι
χάρτης
Auto Gold panning machine
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτα από όλα πρέπει να τονίσουμε ότι για την αναζήτηση χρυσού σε ποταμοχειμάριες αποθέσεις και περαιτέρω για την αναζήτηση της τελικής φλέβας χρυσού στο βουνό, πρέπει να έχουν προηγηθεί οι κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Δηλαδή μια έντονη καταιγίδα με πλημμύρα. Μετά την καταιγίδα είναι πιο εύκολο να βρεθεί ο πολύτιμος χρυσός. Ο χρυσός μετά από μια έντονη βροχόπτωση μετακινείτε και συγκεντρώνετε σε μερικές θέσεις κλειδιά γύρω από το ποτάμι. Στο σχέδιο 1 βλέπετε την κλασσική ροή ενός ποταμού πριν την καταιγίδα. Το τοπίο μετά από μια έντονη  καταιγίδα με πλημμύρα αλλάζει όπως θα δείτε στο σχέδιο 2.
Πώς βρίσκουμε χρυσό κοντά σε ποτάμι και περαιτέρω φλέβα χρυσού στο βουνό;
σχέδιο 1
Μετά από μια έντονη καταιγίδα η κεντρική ροή του ποταμού επεκτείνετε όπως στο παρακάτω σχέδιο λόγω της πλημμύρας με αποτέλεσμα να μεταφέρονται και υλικά όπως για παράδειγμα άμμος κλπ και παράλληλα μεταφέρετε και ο χρυσός. Η αναζήτηση ξεκινά όταν το φαινόμενο ολοκληρωθεί και η ροή του ποταμού επιστρέψει στα φυσιολογικά επίπεδα ποτέ κατά την διάρκεια πλημμύρας. Ο λόγος που επιλέγουμε να αναζητήσουμε τον χρυσό μετά από έντονο καιρικό φαινόμενο είναι γιατί με αυτόν τον τρόπο το ίδιο το ποτάμι με απλά λόγια σκάβει το υπόστρωμα του με αποτέλεσμα να μεταφέρει το βαρύτερο υλικό και να το συγκεντρώνει καλύτερα σε θέσεις κλειδιά  που στην περίπτωσή αυτή είναι και ο χρυσός.
Πώς βρίσκουμε χρυσό κοντά σε ποτάμι και περαιτέρω φλέβα χρυσού στο βουνό;
σχέδιο 2
Έτσι λοιπόν ξεκινώντας την αναζήτηση για την φλέβα χρυσού πρέπει να ακολουθήσουμε τα στοιχεία που μας δίνονται από κατάνη προς ανάντη μέχρι να βρούμε την τελική πηγή του χρυσού, την φλέβα χρυσού. Είναι σαν να προσπαθείς να λύσεις ένα παζλ. 
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή η οποία στο ανάντη κάπου έχει χρυσό αλλά φυσικά δεν γνωρίζουμε την περιοχή αυτή. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν την αναζήτησή μας από κατάντη και θα αρχίσουμε να ανεβαίνουμε σιγά σιγά μελετώντας τον χώρο. Εάν έχει παρέμβει το νερό στην περίπτωση του χρυσού θα έχει αφήσει κάποια στοιχεία που συνήθως είναι περίπου στην μέση του ποταμού αλλά δεν είναι απόλυτο όπως στο παρακάτω σχέδιο 3.
Πώς βρίσκουμε χρυσό κοντά σε ποτάμι και περαιτέρω φλέβα χρυσού στο βουνό;
σχέδιο 3
δεν είναι απόλυτη ευθεία αλλά πάντα περνάει από μέρη που είναι κλειδιά δηλαδή εάν πάρουμε για παράδειγμα το παρακάτω σημείο Α στο σχέδιο 4. Θα δείτε ότι η συγκέντρωση χρυσού πρακτικά είναι σαν μια καμπύλη  όπου το μεγαλύτερο ίχνος αφήνετε στο ανώτερο σημείο της καμπύλης αυτής αυτό είναι και το ίχνος που ακολουθούμε είναι το σημείο εκεί που είναι η κόκκινη γραμμή. Και αυτό γίνετε για τους εξής λόγους λόγω της  μορφολογία του ποταμού, της διεύθυνσης του νερού, της φοράς του νερού και φυσικά λόγω των δυνάμεων του νερού κλπ.
Πώς βρίσκουμε χρυσό κοντά σε ποτάμι και περαιτέρω φλέβα χρυσού στο βουνό;
σχέδιο 4
Στα σημεία στο παραπάνω σχέδιο 4 που είναι σημειωμένα με χρώμα μοβ είναι μικρά λοφάκια που σχηματίζονται λόγω της ροής του νερού και αυτό γίνεται λόγω της ταχύτητας του νερού. Στο παρακάτω σχέδιο που ακολουθεί σχέδιο 5 θα δείτε που ακριβώς η ταχύτητα του νερού είναι μεγαλύτερη και που είναι μικρότερη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουμε για την αναζήτηση του χρυσού στην περιοχή μας. Γιατί με αυτό τον τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε που θα υπάρχει καθίζηση του χρυσού τοπικά. Στο παρακάτω σχήμα 5 βλέπετε που είναι τα γρήγορα και αργά σημεία ροής του νερού. Ο χρυσός υπάρχει κοντά και γύρω από τα σημεία Α του χάρτη προς τα εκεί προσδιορίζουμε την ερευνά μας για την αναζήτηση του. 

Πώς βρίσκουμε χρυσό κοντά σε ποτάμι και περαιτέρω φλέβα χρυσού στο βουνό;
σχήμα 5
Έτσι λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι οι περιοχές με μεγαλύτερες πιθανότητες εύρεσης χρυσού είναι οι  περιοχές με μοβ χρώμα. θα παρατηρήσετε μικρά λοφάκια είναι πολύ εύκολο να τα ξεχωρίσετε με μια ματιά. Εκεί λοιπόν θα ξεκινήσετε έρευνα για χρυσό. Η αναζήτηση και η δειγματοληψία για χρυσό θα γίνει κάθετα σε αυτά τα λοφάκια όπως στο σχήμα 6 που ακολουθεί. Δηλαδή θα γίνει εκεί ακριβώς που είναι οι κίτρινες γραμμές κατά μήκος αυτών.

Πώς βρίσκουμε χρυσό κοντά σε ποτάμι και περαιτέρω φλέβα χρυσού στο βουνό;
σχήμα 6
Οι περιοχές αυτές συνήθως εμφανίζονται σαν αμμουδιές στην άκρη  ή λάσπη και μεγαλύτερο βότσαλο ή μεγάλες κροκάλες στο εσωτερικό ίσως και λίγη βλάστηση, όμως δεν είναι απαραίτητο να είναι έτσι σημαντικό ρόλο παίζει και η  γεωμορφολογία τις περιοχής.  Το πιο σημαντικό σε όλη την διαδικασία είναι να καταλάβετε την ροή του ποταμoύ για να αυξήσετε τις πιθανότητες. Ξεκινώντας λοιπόν την διαδικασία δειγματοληψίας στις περιοχές αυτές χρησιμοποιώντας το μηχάνημα που είπαμε παραπάνω. θα δείτε ότι κατά μήκος της κίτρινης γραμμής εάν βρείτε χρυσό θα αυξομειώνετε ο χρυσός, σε ποσότητα και μέγεθος κλπ. Το σημείο που θα έχει καλύτερη ποιότητα ποσότητα και μέγεθος το σημειώνουμε στο χάρτη και συνεχίζουμε προς τα πάνω στο ποτάμι μέχρι να σχηματίσουμε το τελικό μονοπάτι - χάρτη για την πηγή του χρυσού.


Πώς βρίσκουμε χρυσό κοντά σε ποτάμι και περαιτέρω φλέβα χρυσού στο βουνό; Πώς βρίσκουμε χρυσό κοντά σε ποτάμι και περαιτέρω φλέβα χρυσού στο βουνό; Reviewed by TipsNow on Νοεμβρίου 22, 2013 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.