ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Πώς ξεχωρίζουμε ποια τούβλα είναι καλά για την οικοδομή μας;

Πώς ξεχωρίζουμε πoια τούβλα είναι καλά για την οικοδομή μας;Ο τρόπος να ξεχωρίσουμε ποια είναι καλά τούβλα για την οικοδομή μας είναι ο εξής:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
1) Θα πρέπει τα τούβλα κατα την παράδοση ή κατά την χρήση να μην έχουν φύρα ή φθορές.
2) Θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα και να έχουν ευρωπαϊκές προδιαγραφές.
3) Θα πρέπει να αντέχουν σε μεγάλο βάρος και να έχουν αντοχή στην θλίψη.
4) Να είναι αντισεισμικά.
Πώς τα ξεχωρίζουμε όμως με το μάτι;
Ένας απλός τρόπος είναι ο εξής:
1) Όταν τα χρησιμοποιεί ο χτίστης και θέλει να κόψει για παράδειγμα ένα τούβλο στην μέση να κόβεται στην μέση και να μην διαλύεται η θρυμματίζεται.
2) Θα πρέπει το χρώμα του τούβλου να είναι το γνώριμο χρώμα (το κοκκινωπό) και να μην κιτρινίζει.
3) Το καλό το τούβλο δεν πρέπει να έχει λευκά στίγματα και κίτρινα στίγματα.
4) Θα πρέπει να είναι συμμετρικό:
Δηλαδή πάρτε ένα μέτρο και κάντε μια τυχαία δειγματοληψία μόνοι σας από το εσωτερικό της παλέτας και μετρήστε το τούβλο έχει τέσσερις ίσες πλευρές κατα μήκος, έχει  τέσσερις ίσες πλευρές κατα ύψος και αντίστοιχα κατά πλάτος. και οι οπές του τούβλου να είναι περίπου ίδιες να μην υπάρχουν αισθητές διαφορές στο μέγεθος των οπών του ίδιου τούβλου.
5) Δεν πρέπει να είναι ραγισμένα ή σπασμένα.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Να ελέγξετε την παλέτα με τα τούβλα στο εσωτερικό της γιατί συνήθως εκεί βάζουν τα τούβλα χαμηλής ποιότητας έτσι ώστε να μην φαίνονται κατά την παράδοση στην οικοδομή σας.
Πώς μπορούμε να ελέγξουμε τα ξύλα που αγοράζουμε για το τζάκι μας ή την σόμπα;
Για να μάθεις πάτα ΕΔΩ
Πώς ξεχωρίζουμε ποια τούβλα είναι καλά για την οικοδομή μας; Πώς ξεχωρίζουμε ποια τούβλα είναι καλά για την οικοδομή μας; Reviewed by TipsNow on Μαΐου 28, 2012 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ωραίο, και ενημερωτικό άρθρο!
    Θα ήθελα να κάνω ωστόσο, μια διόρθωση και μερικές επισημάνσεις.
    Ασφαλώς, το πιο γνώριμο χρώμα τούβλων είναι το κόκκινο. Σε αυτή την περίπτωση, ένα κακοψημένο τούβλο είτε είναι άψητο (προς το πορτοκαλί), είτε είναι υπερβολικά ψημένο (προς το καφέ έως μαύρο), όπου και στις δυο περιπτώσεις, δεν έχει τις αντοχές που πρέπει.
    Ωστόσο, υπάρχουν περιοχές που διαθέτουν πηλούς με χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σίδηρο (που δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα) και μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε άλλα συστατικά, που το τούβλο το ασπρίζουν (χρώμα της ώχρας - μπεζ).
    Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι το τούβλο δεν είναι καλό!
    Το αντίθετο μάλιστα, τα τούβλα με την μεγαλύτερη αντοχή στην Ελλάδα και ομολογουμένως την καλύτερη ποιότητα, έχουν χρώμα μπεζ.
    Όσον αφορά την ποιότητα των τούβλων στην παλέτα, δεν είναι ότι μέσα στο κέντρο της παλέτας βάζουν αυτά με την χαμηλότερη ποιότητα...
    Συνήθως όλα τα τεμάχια στην παλέτα είναι χάλια, και προσπαθούν όπως-όπως να κρύψουν τα χάλια τους αντικαθιστώντας τα γύρω γύρω ώστε όπως σωστά είπατε, να μην φαίνονται.
    Μάλιστα, όπως μου έχει πει χαρακτηριστικά επαγγελματίας έμπορος οικοδομικών υλικών, "δεν τολμάμε να σπάσουμε παλέτα σε πελάτες που ζητούν λιγότερα τεμάχια, γιατί σπάνε και τα πετάμε όλα"...
    Τέλος, μετράει η γνώμη των μαστόρων και της αγοράς που έχουν εμπειρία σε αυτά, αλλά και μια ενημέρωση μέσω internet για το ποια είναι τα καλύτερα κάθε φορά προϊόντα, είναι πάντα χρήσιμη. Τα μεγάλα και σωστά εργοστάσια, έχουν πλήρη και ενημερωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά των προϊόντων τους, στις ιστοσελίδες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.