Πώς φτιάχνεις οικολογικές παγίδες για έντομα;

8:47 μ.μ. TipsNow 0 Comments


οικολογική παγίδα για έντομα
Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κάποιος μια παγίδα με απλά υλικά, για τον κήπο μας και γενικότερα για εξωτερικό χώρο. Υπάρχουν πολλές λύσεις στο τι να περιέχει η παγίδα. Εδώ παρουσιάζουμε μια εύκολη λύση με απλά υλικά.
ΥΛΙΚΑ
1 μπουκάλι πλαστικό
1 κομμάτι από απλό λάστιχο ποτίσματος
1 κούπα συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα
1 κούπα νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανοίγουμε 3 τρύπες στην μέση του μπουκαλιού μας, οι τρύπες δεν πρέπει να είναι σε ίδια ευθεία. Για να ανοίξουμε τις  τρύπες χρησιμοποιούμε  ένα ψαλιδάκι. Τις ανοίγουμε στην διάμετρο του λάστιχου που έχουμε, κόβουμε το λάστιχο σε τρία ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε στις τρύπες του μπουκαλιού μας  ρίχνουμε  την συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα μέσα στο μπουκάλι και το νερό. Κλείνουμε το καπάκι του μπουκαλιού μας και η παγίδα είναι έτοιμη για χρήση μπορούμε να την δέσουμε κάτω από ένα δέντρο στον κήπο μας ή στο αμπέλι μας με ένα απλό σκοινάκι. Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε πως θα είναι η παγίδα μας όταν είναι έτοιμη.
εύκολη παγίδα για έντομα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μετά από ένα χρονικό διάστημα περίπου 2 με 3 μήνες θα δούμε ότι θα είναι γεμάτη έντομα το μόνο που κάνουμε χύνουμε όλο το περιεχόμενο και τοποθετούμε πάλι το μέρος συμπυκνωμένης πορτοκαλάδας και νερού που είχαμε βάλει στην αρχή. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ