ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

O κύριος Στράτος Λαγουδάκης μας αναφέρει τους 10 λόγους για να αγαπήσει και να μάθει κάποιος Τάε Κβον Ντο.

ΓΕΝΙΚΑ



O κύριος Στράτος Λαγουδάκης  μας αναφέρει τους 10 λόγους για να αγαπήσει και να μάθει κάποιος  Τάε Κβον Ντο.


Το τάε κβον ντο (κορεατικά χάνγκουλ: 태권도, χάντσα: 跆拳道) είναι η πιο δημοφιλής κορεάτικη πολεμική τέχνη και το εθνικό σπορ της Κορέας. Είναι μια από τις πιο διαδομένες και πλήρης πολεμικές τέχνες παγκοσμίως και από το 2000 το αγωνιστικό κομμάτι της μάχης (που είναι πλέον και το πιο διαδεδομένο) έγινε επίσημο ολυμπιακό άθλημα.

O κύριος Στράτος Λαγουδάκης  μας αναφέρει τους 10 λόγους για να αγαπήσει και να μάθει κάποιος  Τάε Κβον Ντο.



Βασική αρχή του Τάε Κουόν Ντο είναι η πειθαρχία και η αυτοσυγκέντρωση, οι οποίες βοηθούν το άτομο να αποδώσει σωματικά, γι' αυτό και καλλιεργούνται συνεχώς στην προπόνηση από αυτούς που ασκούν την πολεμική τέχνη.


Αν και το Τάε Κουόν Ντο το ξέρουμε ως ένα Άθλημα που δίνει έμφαση μόνο στα λακτίσματα, αν το ακολουθήσεις ως Πολεμική Τέχνη έχει απεριόριστα χτυπήματα με τα χέρια και πάρα πολλές τεχνικές αυτοάμυνας όπως ρίψεις και κλειδώματα.
O κύριος Στράτος Λαγουδάκης  μας αναφέρει τους 10 λόγους για να αγαπήσει και να μάθει κάποιος  Τάε Κβον Ντο.


Οι αρχές του Τάε Κουόν Ντο, όπως τις κατέγραψε ο ιδρυτής του αθλήματος Στρατηγός Τσόι Χονγκ-χι μέσα στην Εγκυκλοπαίδεια του Τάε Κουόν Ντο που ο ίδιος έγραψε, είναι οι εξής:


Ευγένεια (Γε Ούι)



Μπορεί να ειπωθεί πως η ευγένεια αποτελεί άγραφο κανόνα που μας κληροδότησαν οι αρχαίοι δάσκαλοι της φιλοσοφίας σαν μέσο για τη φώτιση των ανθρώπινων όντων, διατηρώντας ταυτόχρονα την κοινωνία αρμονική.


Εντιμότητα - ακεραιότητα (Γιομ Τσι)



Στο Τάε Κβον Ντο ο ορισμός για τη λέξη ακεραιότητα είναι χαλαρότερος από αυτόν που συνήθως συναντά κανείς στα λεξικά. Πρέπει κανείς να μπορεί να καθορίσει το σωστό και το λάθος και να έχει τη συνείδηση, αν κάνει λάθος, να αισθανθεί ενοχή.
Επιμονή (Ιν Νάε)

Σίγουρα, το πιθανότερο είναι πως η ευτυχία και η ευημερία θα έρθουν στον υπομονετικό άνθρωπο. Για να επιτύχουμε κάτι, είτε πρόκειται για ανώτερο πτυχίο είτε για την τελειοποίηση μιας τεχνικής, πρέπει να βάλουμε το στόχο μας και ύστερα να επιμένουμε συνεχώς.

Αυτοέλεγχος (Γκουκ Γκι)



Αυτή η αρχή είναι εξαιρετικά σημαντική , ως προς το πώς συμπεριφέρεται κανείς είτε στον ελεύθερο φιλικό αγώνα είτε στις προσωπικές του υποθέσεις. Η απώλεια του αυτοελέγχου σε φιλικό αγώνα μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική τόσο για το μαθητή όσο και για τον αντίπαλο. Σύμφωνα με το Λάο-Τζου «ο όρος δυνατότερος αφορά περισσότερο αυτόν που νικά τον εαυτό του και λιγότερο κάποιον άλλον».

Ακατάβλητο Πνεύμα (Μπαεκιούλ Μπουλγκούλ )



Ο σοβαρός μαθητής του Τάε Κβον Ντο συμπεριφέρεται σε όλες τις περιστάσεις με ταπεινότητα και ειλικρίνεια. Όταν συναντά την αδικία, αντιμετωπίζει τους φιλοπόλεμους χωρίς καθόλου φόβο ή δισταγμό, με ακατάβλητο πνεύμα, ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο αντίπαλος ή πόσο μεγάλος είναι ο αριθμός τους.
O κύριος Στράτος Λαγουδάκης  μας αναφέρει τους 10 λόγους για να αγαπήσει και να μάθει κάποιος  Τάε Κβον Ντο.

ΖΩΝΕΣ


Στο Ταε Κβον Ντο, όπως και σε άλλες πολεμικές τέχνες, χρησιμοποιείται ένα ιεραρχικό σύστημα ζωνών, το οποίο προσδιορίζει το επίπεδο τεχνικής και εμπειρίας του αθλητή.

Συνολικά υπάρχουν 10 βαθμοί, οι οποίοι στα κορεάτικα ονομάζονται κουπ. Ο χαμηλότερος βαθμός είναι ο 10ος, ο οποίος αντιστοιχεί στη λευκή ζώνη και ο μεγαλύτερος είναι ο 1ος, ο οποίος αντιστοιχεί στη μαύρη. Πιο συγκεκριμένα η αντιστοίχιση βαθμών με το χρώμα της ζώνης γίνεται ως εξής:

O κύριος Στράτος Λαγουδάκης  μας αναφέρει τους 10 λόγους για να αγαπήσει και να μάθει κάποιος  Τάε Κβον Ντο.


10 CUP (Λευκή Ζώνη): Συμβολίζει την αγνότητα καθώς ο αρχάριος μαθητής δεν έχει προηγούμενη γνώση του Τάε Κβον Ντο.
9 CUP (Μισή Κίτρινη Ζώνη) Την παίρνουν Μονό μαθητές κάτω των 18 χρόνων
8 Cup (Κίτρινη Ζώνη): Συμβολίζει τη γη από την οποία φυτρώνει ο βλαστός του φυτού και στο οποίο στάδιο θεμελιώνονται οι αρχές του Τάε Κβον Ντο.
7 CUP (Μισή Πράσινη Ζώνη)
6 CUP (Πράσινη Ζώνη): Συμβολίζει την ανάπτυξη του φυτού όπως και στο Τάε Κβον Ντο εδώ ξεκινά η ανάπτυξη της ικανότητας του μαθητή.
5 CUP (Mισή Μπλε Ζώνη)
4 CUP (Μπλε Ζώνη): Συμβολίζει τον ουρανό προς τον οποίο μεγαλώνοντας το φυτό μετατρέπεται σε δέντρο όπως η εξάσκηση Τάε Κβον Ντο αναπτύσσεται.
3 CUP (Μισή Κόκκινη Ζώνη)
2 CUP (Κόκκινη Ζώνη): Συμβολίζει κίνδυνο και εφιστώντας την προσοχή του μαθητή να έχει αυτοσυγκράτηση και να προειδοποιεί τον αντίπαλο του.
1 CUP (Μισή Μαύρη Ζώνη) 1ο Cup
1 Dan (Μαύρη Ζώνη): Το αντίθετο του λευκού, και άρα ο συμβολισμός της ωριμότητας και της προχωρημένης γνώσης του Τάε Κβον Ντο. Συμβολίζει επίσης την τόλμη και το θάρρος αυτού που τη φοράει.


10 Λόγοι  για και να μάθει κάποιος  Τάε Κβον Ντο.


Παρακάτω ο κύριος Στράτος Λαγουδάκης προπονητής (WTF) του συλλόγου Α.Σ Φλόγα Γαλατσίου Τάε-κβον-ντo με 7 DAN TAE KWON DO - 6 DAN HAPKIDO με πτυχίο προπονητού από την Γ.Γ.Α Γ Κ Β Κατηγορίας, παλαιός αθλητής στο T K D με πλασαρίσματα στα πανελλήνια πρωταθλήματα και με μεγάλη πείρα στην Προπονητική μας εξηγεί αναλυτικά τους 10 λόγους για να αγαπήσει και να μάθει κάποιος Τάε Κβο Ντο.

O κύριος Στράτος Λαγουδάκης  μας αναφέρει τους 10 λόγους για να αγαπήσει και να μάθει κάποιος  Τάε Κβον Ντο.
<<Αυτά που προσκομίσει κάποιος από τις πολεμικές τέχνες και ειδικά από το Τάε Κβο Ντο είναι πάρα πολλά όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά. 

Τα δυο πρώτα που αποκτά κάποιος είναι η Πειθαρχία και ο Σεβασμός όχι μόνο προς τον εαυτό του άλλα και προς τους άλλους πράγμα σημαντικό για την κοινωνία μας για μικρούς και μεγάλους.Αποκτούν το αίσθημα του σεβασμού και του Δικαίου σε σχέση με τους συνανθρώπους τους.

Οι δυο επόμενοι λόγοι είναι η Υπομονή και η Επιμονή σημαντικό κομμάτι για τις νεότερες ηλικίες είναι ένα εφόδιο που πνευματικά σε κάθε δυσκολία της ζωής θα τους δίνει δύναμη να συνεχίσουν. Οι πολεμικές τέχνες δεν είναι μονό δύναμη όπως πιστεύουν πολλοί... Είναι πνευματική και σωματική άσκηση μαζί που όταν συνδυάζεται αποφέρει καρπούς.

Τρεις ακόμη λόγοι είναι το Θάρρος, η Συγκέντρωση και η Αντίληψη. Τα παιδιά αποκτώντας αυτά μπορούν όχι μόνο να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση τους και το αίσθημα εμπιστοσύνης στον ίδιο τους τον εαυτό, αλλά να αποδώσουν και καλύτερα γνωρίζοντας τις δυνατότητες τους (αυτογνωσία) και εκπλήσσοντας ακόμα και το ίδιο τους τον εαυτό όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και πνευματικά.

Οι τρεις τελευταίοι λόγοι είναι η Ευλυγισία, η Ευκινησία και η Ταχύτητα. Τα παιδιά μέσω της φυσικής κατάστασης με όλα τα στοιχεία που μπορεί να εμπεριέχει αυτός ο όρος μπορούν να αποκτήσουν υγεία για το μέλλον τους. >>

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

O κύριος Στράτος Λαγουδάκης μας αναφέρει τους 10 λόγους για να αγαπήσει και να μάθει κάποιος Τάε Κβον Ντο. O κύριος Στράτος Λαγουδάκης  μας αναφέρει τους 10 λόγους για να αγαπήσει και να μάθει κάποιος  Τάε Κβον Ντο. Reviewed by TipsNow on Σεπτεμβρίου 08, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.