Το καλοκαίρι απαιτεί φρέσκο ψαράκι… Παρακάτω θα δείτε εύκολες τεχνικές ώστε να ψήνετε το ψάρι σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας..

8:36 μ.μ. Tips Now 0 Comments


Το καλοκαίρι απαιτεί φρέσκο ψαράκι… Παρακάτω θα δείτε εύκολες τεχνικές ώστε να ψήνετε το ψάρι σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας..

Το καλοκαίρι απαιτεί φρέσκο ψαράκι… Παρακάτω θα δείτε εύκολες τεχνικές ώστε να ψήνετε το ψάρι σας και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας..
Με τις κατάλληλες τεχνικές ψησίματος το ψάρι σας όχι μόνο δεν στεγνώνει αλλά διατηρεί όλη την γεύση του και το άρωμα του ως εξής:
Λαδώστε καλά το ψάρι σας, για να μην κολλήσει η πέτσα του κατά το ψήσιμο και αποκτήσει άσχημη εμφάνιση. Τυλίξτε το μετά σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο μαζί με λαχανικά και καρυκεύματα (ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο) και ψήστε το «πακέτο» στο φούρνο, μαζί με τους χυμούς και τα αρώματα του. Είναι πολύ σημαντικό όταν τυλίγετε το ψάρι με αλουμινόχαρτο να το έχετε λαδώσει καλά, για να αποφύγετε να κολλήσει το αλουμινόχαρτο πάνω στο ψάρι και ανοίγοντας το να διαλυθεί η πέτσα του. Αυτός ο τρόπος ψησίματος προσφέρει εκτός από καλή εμφάνιση και ιδιαίτερη γεύση στο ψάρι σας.
Ωστόσο το ψάρι ψήνεται τόσο εύκολα ώστε μπορείτε να το μαγειρέψετε και στον ατμό ή ποσέ για να είστε σίγουροι ότι δεν θα στεγνώσει.
Τέλος εάν ψήσετε το ψάρι σας στην σχάρα, το μυστικό είναι να βρείτε κάρβουνα από ξύλα της θάλασσας γιατί το θαλασσινό άρωμα που θα του προσδώσουν, θα σας μείνει αξέχαστο!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ