Υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρόνι

9:50 π.μ. Tips Now 0 Comments

Υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρόνι

Εδώ θα δείτε έναν γρήγορο και εύκολο τρόπο να σερβίρετε το χταπόδι σας στο Κυριακάτικο δείπνο που θέλετε να ετοιμάσετε για τους καλεσμένους σας που θα γλύφουν και τα δάχτυλά τους…
Υλικά:
1 χταπόδι
Κοφτό μακαρονάκι
1/5 φλυτζ . καφέ κρασί κόκκινο
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι
Ντομάτα
1 κουταλ. Γλυκού πελτέ
Δάφνη
1 κουτ γλυκού κανέλα
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι-πιπέρι
Τρόπος εκτέλεσης:
Βάζουμε το χταπόδι μας στην κατσαρόλα και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλει τα νερά του και μετά ρίχνουμε το κρασί μας .Μετά προσθέτουμε το κρεμμυδάκι μας, ένα ποτήρι νερό, το λάδι και την ντομάτα, τον πελτέ μας και τα μυρωδικά μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Όταν βράσει το χταπόδι το τοποθετούμε σε μια πιατέλα αφήνοντας το ζουμί του μέσα στην κατσαρόλα μας.
Στην κατσαρόλα μας με το ζουμί του χταποδιού μας ρίχνουμε το μακαρονάκι μας και 4 ποτήρια νερό όπου τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά και αργότερα τα χαμηλώνουμε, ανακατεύοντας ανά δεκάλεπτο το μακαρονάκι μας ρίχνοντας το αλατοπίπερο

Το μυστικό μας σε αυτή την συνταγή είναι να ρίξουμε στο τέλος το αλατοπίπερο για να πετύχουμε απαράμιλλη γεύση των θαλασσινών μας και να ευχαριστήσουμε τους καλεσμένους μας…  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ