Υπεροχή μαρινάδα για μπριζόλα μοσχαρίσια τυπου αμερικάνα

12:25 μ.μ. Tips Now 0 Comments

Υπεροχή μαρινάδα για μπριζόλα μοσχαρίσια τυπου αμερικανα

Παρακάτω θα δείτε μια υπεροχή μαριναδα που θα εκτοξεύσει την γεύση της μπριζόλας σας. Θα δείτε αναλυτικά την διαδικασία που θα χρειασθεί να ακολουθήσετε καθώς επίσης και μερικά tips για το ψήσιμο της στα κάρβουνα
ΥΛΙΚΑ
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα  worcester
1 κουτάλια της σούπας ξύδι βαλσάμικο
1 κουτάλια της σούπας μουστάρδα
1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
3 κουταλιές της σούπας ελληνικό ελαιόλαδο
Αλάτι 
Πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το κρασί, την σάλτσα worcester, το ξύδι , το σκόρδο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες. Βάζουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα να σταθεί για περίπου 2 ώρες μέσα στο μείγμα μας και εντός του ψυγείου. Μόλις περάσει η πρώτη ώρα γυρίζουμε την μπριζόλα και από την άλλη μεριά. Στην συνέχεια ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αρχίζουμε το ψήσιμο.
TIPS 
Το πρώτο μυστικό είναι να ψηθεί στα κάρβουνα, θα πρέπει να έχουν υψηλή θερμοκρασία έτσι ώστε να μην αργήσει να ψηθεί η μπριζόλα και "σφίξει ". Ανα τακτά χρονικά διαστήματα με ένα πινελακι αλείφουμε την μπριζόλα με το μείγμα μας. Ακόμα σημαντικό είναι η μεριά του κρέατος και η ποιότητα του που θα χρησιμοποιήσετε σε παλαιότερο άρθρο μας είχαμε γράψει για τα κομμάτια του κρέατος που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ