ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Υπέροχη συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο με γλυκοπατάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Υπέροχη συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο με γλυκοπατάτες και πιπεριές Φλωρίνης

Παρακάτω θα δείτε μια καταπληκτική συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου στον φούρνο με γλυκοπατάτες. Είναι ένας εναλλακτικός τρόπος για να φτιάξετε το αγαπημένο σας κοτόπουλο και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με την γεύση της γλυκοπατάτας αντί της κλασσικής. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την διαδικασία και τα υλικά που θα χρειασθείτε για την συνταγή αυτή.
ΥΛΙΚΑ
3 γλυκοπατάτες 
1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
Μισό πορτοκάλι 
1/3 ποτηράκι του κρασιού Ελληνικό Ελαιόλαδο
1 πιπεριά  (περιοχής Φλωρίνης)
1 κρεμμύδι 
3 Κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι 
Πιπέρι μαύρο και κόκκινο γλυκό
1 κουταλάκι κάρυ
Μισό λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τις γλυκοπατάτες και στην συνέχεια τις απλώνουμε σε ένα ταψί. Σε ένα ποτηράκι ρίχνουμε το Ελληνικό ελαιόλαδο την μουστάρδα, το κάρυ και το μισό λεμόνι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και την πιπεριά σε μικρές φέτες. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί τις πιπεριές και το κρεμμυδάκι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε. Πάνω από τις γλυκοπατάτες βάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου και ραντίζουμε με το μείγμα μας σιγά σιγά το κοτόπουλο και τις πατάτες. Με το μισό πορτοκάλι περνάμε τις φτερούγες κοτόπουλου σαν να κάνουμε μασάζ και τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.  Προς το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει το κοτόπουλο. και να πάρουν χρώμα οι γλυκοπατάτες. Το φαγητό είναι έτοιμο μόλις δείτε ότι οι φτερούγες έχουν ροδίσει. Είναι ένα πολύ εύκολο και γρήγορο φαγητό.
Υπέροχη συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο με γλυκοπατάτες και πιπεριές Φλωρίνης Υπέροχη συνταγή για φτερούγες κοτόπουλου στο φούρνο με γλυκοπατάτες και πιπεριές Φλωρίνης Reviewed by TipsNow on Σεπτεμβρίου 19, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.