ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

3 αρωματικά φυτά για το μπαλκόνι σας που μπορείτε να φυτέψετε χωρίς κόπο

9:35 π.μ. Tips Now 0 Comments

Υπάρχουν πολλά αρωματικά φυτά που μπορείτε εύκολα να έχετε στο μπαλκόνι σας για να τα χρησιμοποιείτε στην μαγειρική σας. Παρακάτω θα δείτε μερικά από τα πιο εύκολα αρωματικά φυτά που ο καθένας μπορεί να έχει σπίτι του χωρίς καθόλου κόπο. 
3 αρωματικά φυτά  για το μπαλκόνι σας που μπορείτε να φυτέψετε χωρίς κόπο

ΑΝΗΘΟΣ

Ο άνηθος είναι ένα από τα πιο ωραία αρωματικά φυτά, ιδανικό για το μαγείρεμα με αρακά. 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια μεγάλη γλάστρα βάζουμε τους σπόρους από τον άνηθο, θα πρέπει να έχει αρκετό αέρα και ήλιο και το χώμα να είναι διηθητικό και δροσερό. Η σπορά του άνηθου γίνεται από Μάρτη έως Μάη. Σε αυτό το διάστημα συνεχίζουμε την σπορά ώστε η απόδοση να είναι διαδοχική και συνεχής. Οι σπόροι θα πρέπει να καλύπτονται ελάχιστα από χώμα κατά την σπορά. Όταν αρχίσουν να βγαίνουν τα πρώτα νεαρά φυτά θα πρέπει να αραιώνουν μεταξύ τους μια ιδανική απόσταση είναι 45-50 εκατοστά. Θα δείτε ότι και μέχρι τον Οκτώβρη θα έχετε φρέσκο άνηθο στο σπίτι σας. Μπορείτε να μαζέψετε εκ νέου σπόρους για να το φύτεμα την επόμενη χρόνια η περίοδος που μαζεύουμε τους σπόρους είναι από τον Ιούλιο έως και τέλη Σεπτέμβρη.
frsko kremydaki

ΦΡΕΣΚΟ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ

Το φρέσκο κρεμμυδάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλά φαγητά και σαλάτες δίνει έντονη γεύση σε κάθε φαγητό και σαλάτα. Είναι ένα αρωματικό φυτό που μπορεί άνετα ο καθένας να φυτέψει στην γλάστρα του.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πάρετε έτοιμα φυτά και να τα μεταφυτεψετε. Ωστόσο μπορείτε να πάρετε σπόρους. Θα χρειαστείτε μια μεγάλη ζαρντινιέρα, όπου στο πάτο την θα βάλετε αρκετή χοντρή άμμο. Θα πρέπει να είναι σε μέρος με αρκετό φως. Οι σπόροι θα πρέπει να καλυφθούν ελάχιστα με το χώμα. Θα πρέπει να αφαιρείτε τα άνθη που βγαίνουν για να μην πέσει το φυτό σε φυτική νάρκη. Δεν χρειάζεται υπερβολικό νερό. 
3 αρωματικά φυτά  για το μπαλκόνι σας που μπορείτε να φυτέψετε χωρίς κόπο

ΔΑΦΝΗ

Τα φύλλα της δάφνης έχουν παρά πολλές χρήσεις στο φαγητό.
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε αυτή την περίπτωση θα προτείναμε να αγοράσετε ένα έτοιμο φυτό γιατί ένα αναπτυγμένο φυτό θα σας κρατήσει πολύ περισσότερο από ένα νεαρό εάν είστε αρχάριος με την κηπουρική.  Η συγκομιδή μπορεί να γίνει όλο τον χρόνο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΛΠΑ