Γευστικότατη μαρινάδα για κοντοσούβλι κοτόπουλο

10:19 π.μ. Tips Now 0 Comments

Η καλύτερη μαρινάδα για κοντοσούβλι κοτόπουλο

Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές για μαρινάδες παρακάτω θα δείτε μια υπεροχή μαρινάδα που θα δώσει ωραία γεύση στο κοντοσούβλι κοτόπουλο. Τα υλικά και η διαδικασία είναι αναλυτικά παρακάτω
ΥΛΙΚΑ
Κόκκινο κρασί
Πάπρικα γλυκιά
Κάρυ
Μαύρο πιπέρι
1 κρεμμύδι
Ρίγανη
Χοντρό αλάτι
1 πιπεριά Φλωρίνης
Μισό πορτοκαλί
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το κρεμμύδι την πιπεριά και μισό ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί. Τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα και στην συνέχεια βάζουμε το μείγμα μας σε ένα γυάλινο δοχείο ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια κοτόπουλο και από πάνω ρίχνουμε αρκετή πάπρικα και κάρυ. Ρίχνουμε λίγη ρίγανη και μαύρο πιπέρι ανάλογα ποσό πικάντικο θέλουμε να γίνει. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να παει το μείγμα σε όλα τα κομμάτια από το κοτόπουλο. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σταθεί. Μόλις περάσει η πρώτη ώρα ανακατεύουμε το μείγμα μας. Μόλις περάσουν οι δύο ώρες βάζουμε το κοτόπουλο στην σούβλα αλατίζουμε το κοτόπουλο με χοντρό αλάτι. Ψήνουμε το κοντοσουβλι σε κάρβουνα. 
ΕΞΤΡΑ TIP
Στίβουμε το πορτοκαλί σε ένα ποτηράκι το πίνουμε και ξεκινάμε το ψήσιμο, αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε κατά το ψήσιμο είναι η "κούπα" από το πορτοκαλί. Γεμίζουμε την "κούπα" από το πορτοκαλί με την μαρινάδα  που εχει μείνει και κατά το ψήσιμο περνάμε το κοτόπουλο με την "κούπα" από το πορτοκαλί, θα δείτε ότι θα δώσει στο κοντοσούβλι μια υπεροχή κρουστά θα είναι τραγανό και ζουμερό στο εσωτερικό και θα έχει υπέροχη  γεύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ