ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρόπος για να μην μυρίζει το κουνουπίδι ή το μπρόκολο κατα το βράσιμο

8:28 π.μ. Tips Now 0 Comments

Τρόπος για να μην μυρίζει το κουνουπίδι ή το μπρόκολο κατα τo βράσιμο

ΓΕΝΙΚΑ
Το κουνουπίδι τρώγεται μαγειρεμένο ή διατηρημένο σε ξύδι (τουρσί) και θεωρητικά αποδίδει λίγες θερμίδες. Έρευνες υποστηρίζουν ότι η μέτρηση θερμίδων δεν είναι δυνατόν να γίνει με ακρίβεια. Μπορεί να μαγειρευτεί είτε νερόβραστο, οπότε τρώγεται με την προσθήκη λεμονιού ή/και λαδιού, είτε με την προσθήκη ντομάτας, κρεμμυδιού και μπαχαρικών, κυρίως γαρύφαλλου και μπαχαριού.

Το μπρόκολο ανήκει στα πλέον πλούσια σε τροφικά συστατικά λαχανικά και είναι πλούσιο, ανάμεσα σε άλλα, σε αντιοξειδωτικά και το καροτινοειδές λουτεΐνη. Μεταξύ των αντιοξειδωτικών έχει ανιχνευθεί η σουλφοραφάνη που σε πολλές μελέτες έχει αποδειχθεί πως έχει δράση αντικαρκινική. Η γεύση του μπρόκολου είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ λάχανου και κουνουπιδιού. Τρώγεται βραστό ως σαλάτα, μαγειρεμένο, ωμό και στο ξύδι (τουρσί)

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να σταματήσουν οι οσμές από το μπρόκολο ή το κουνουπίδι. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την διαδικασία που πρέπει να ακολούθησε για να σταματήσουν αυτές οι οσμές κατα το βράσιμο τους
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα δάφνης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τοποθετούμε δυο φύλλα δάφνης κατα το βράσιμο τους. Θα δείτε οτι οι οσμές από τι χώρο της κουζίνας σας δεν θα υπάρχουν πια. Είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να σταματήσουν και να περιοριστούν οι οσμές στον χώρο της κουζίνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΛΠΑ