ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Τρόπος για να μην μυρίζει το κουνουπίδι ή το μπρόκολο κατα το βράσιμο

Τρόπος για να μην μυρίζει το κουνουπίδι ή το μπρόκολο κατα τo βράσιμο

ΓΕΝΙΚΑ
Το κουνουπίδι τρώγεται μαγειρεμένο ή διατηρημένο σε ξύδι (τουρσί) και θεωρητικά αποδίδει λίγες θερμίδες. Έρευνες υποστηρίζουν ότι η μέτρηση θερμίδων δεν είναι δυνατόν να γίνει με ακρίβεια. Μπορεί να μαγειρευτεί είτε νερόβραστο, οπότε τρώγεται με την προσθήκη λεμονιού ή/και λαδιού, είτε με την προσθήκη ντομάτας, κρεμμυδιού και μπαχαρικών, κυρίως γαρύφαλλου και μπαχαριού.

Το μπρόκολο ανήκει στα πλέον πλούσια σε τροφικά συστατικά λαχανικά και είναι πλούσιο, ανάμεσα σε άλλα, σε αντιοξειδωτικά και το καροτινοειδές λουτεΐνη. Μεταξύ των αντιοξειδωτικών έχει ανιχνευθεί η σουλφοραφάνη που σε πολλές μελέτες έχει αποδειχθεί πως έχει δράση αντικαρκινική. Η γεύση του μπρόκολου είναι κάτι ενδιάμεσο μεταξύ λάχανου και κουνουπιδιού. Τρώγεται βραστό ως σαλάτα, μαγειρεμένο, ωμό και στο ξύδι (τουρσί)

Υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να σταματήσουν οι οσμές από το μπρόκολο ή το κουνουπίδι. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την διαδικασία που πρέπει να ακολούθησε για να σταματήσουν αυτές οι οσμές κατα το βράσιμο τους
ΥΛΙΚΑ
2 φύλλα δάφνης
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Τοποθετούμε δυο φύλλα δάφνης κατα το βράσιμο τους. Θα δείτε οτι οι οσμές από τι χώρο της κουζίνας σας δεν θα υπάρχουν πια. Είναι μια εύκολη και γρήγορη λύση για να σταματήσουν και να περιοριστούν οι οσμές στον χώρο της κουζίνας.
Τρόπος για να μην μυρίζει το κουνουπίδι ή το μπρόκολο κατα το βράσιμο Τρόπος για να μην μυρίζει το κουνουπίδι ή το μπρόκολο κατα το βράσιμο Reviewed by TipsNow on Αυγούστου 29, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.