ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Τρόπος για να κάνετε μπανιο το σκύλο σας

Τρόπος για να κάνετε μπανιο το σκύλο σας

Τα σκυλιά χρειάζονται χρειάζονται φροντίδα για να διατηρείται το τρίχωμα  και το δέρμα τους υγιές. Υπάρχουν πολλά σαμπουάν που μπορείτε να βρείτε ανάλογα με το μέγεθος του σκύλου σας την ράτσα και την ηλικία. Το καλύτερο κατά την γνώμη μας θα ήταν κάποιο σαμπουάν σκύλου που είναι και αντίστοιχα και αποπαρασιτικό και εντομοαπωθητικό για σκνίπες κουνούπια, ακάρεα (τσιμπούρια), ψύλλους που παρασιτούν στα ζώα και είναι φορείς σοβαρών μεταδιδόμενων ασθενειών και μολύνσεων όπως η Λεϊσμανίαση (Καλά-Άζαρ), Διροφιλαρίωση, Ερχιλίωση και πολλά άλλα. Το σαμπουάν θα πρέπει να έχει αναπλαστική δράση και να ενυδατώνει το δέρμα του σκύλου σας και φυσικά να έχει ισορροπημένο PH. Το πόσο συχνά πρέπει να κάνετε το σκύλο σας μπάνιο είναι ανάλογα της κατάστασης του δέρματος του καθώς και των δραστηριοτήτων που κάνει και το περιβάλλον που ζει. Για παράδειγμα ένας σκύλος που ζει σε ίδιο χώρο  με τον άνθρωπο χρειάζεται μια πιο τακτική φροντίδα και πιο συχνό μπάνιο. 
ΥΛΙΚΑ
Χλιαρό νερό
Σαμπουάν σκύλου 
2 μεγάλες πετσέτες
Μαλακό σφουγγάρι
Βούρτσα για σκύλους
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Πρώτα από όλα εξετάζουμε προσεκτικά το δέρμα και το τρίχωμα του σκύλου μας σε όλα τα σημεία για να δούμε εάν έχει σημάδια ξηρότητας, εάν το τρίχωμα του είναι υγιές και δεν έχει απώλεια τριχώματος. Σε περίπτωση που δείτε απώλεια τριχώματος καλό είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρο σας για να εξετάσει το σκύλο σας. Βρέχουμε το σκύλο μας με χλιαρό νερό σε όλο του το σώμα και χρησιμοποιούμε ένα μαλακό σφουγγάρι βρεγμένο για σημεία όπως το κεφάλι ή και για άλλες περιοχές με δύσκολη πρόσβαση. Αφού έχουμε βρέξει τον σκύλο μας, στην συνέχεια απλώνουμε σε μικρές ποσότητες σαμπουάν ανάλογα το μέγεθος του σκύλου μας. Σε αυτό το σημείο καλό είναι πρώτα να διαβάσετε τις οδηγίες του σαμπουάν ως προς την ποσότητα και την χρήση του. Αφού έχουμε ρίξει το σαμπουάν αρχίζουμε να κάνουμε ένα μαλακό μασάζ στο δέρμα και στο τρίχωμα του σκύλου μας για να δημιουργηθεί αρκετή ποσότητα αφρού, σε όλα τα μέρη του σώματος του σκύλου σας και από τη κάτω επιφάνεια του ζώου (λαιμός, κοιλιά, πόδια). Ελέγξτε και τα πόδια του σκύλου σας ανάμεσα στα δάχτυλα για κόμπους ή τσιμούρια. Αφήστε το σαμπουάν για λίγα λεπτά να δράσει (το κάθε σαμπουάν αναγράφει πόσο χρόνο χρειάζεται). Στην συνέχεια ξεπλύνετε το σκύλο σας με χλιαρό νερό προσέχοντας το πρόσωπο του σκύλου σας τα αυτιά και τα μάτια του. Βουρτσίστε παράλληλα το τρίχωμα του σκύλου, το βούρτσισμα να είναι για 1-2 λεπτά. Αφού έχουμε πλύνει το σκύλο μας με μια πετσέτα τυλίξτε το σκύλο σας και αρχίστε πολύ προσεκτικά να στεγνώνετε το τρίχωμα του σκύλου. Μόλις η πετσέτα γίνει νωπή χρησιμοποιήστε την δεύτερη πετσέτα για το στέγνωμα του σκύλου σας. Το σκυλί σας είναι έτοιμο θα δείτε ότι θα έχει λαμπερό και υγιές τρίχωμα. 
ΠΡΟΣΟΧΗ
Κατά το στέγνωμα του σκύλου ποτέ δεν χρησιμοποιούμε πιστολάκι μαλλιών γιατί θα προκαλέσει στο σκύλο ξηροδερμία.



Τρόπος για να κάνετε μπανιο το σκύλο σας Τρόπος για να κάνετε μπανιο το σκύλο σας Reviewed by TipsNow on Ιουνίου 06, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.