Κοκκινιστά κεφτεδάκια κατσαρόλας με κρασί και μυζήθρα

11:43 π.μ. Tips Now 0 Comments

Κοκκινιστά κεφτεδάκια κατσαρόλας με κρασί και μυζήθρα

Υπάρχουν πάρα πολλές συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε για κεφτεδάκια. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά μια πολύ νόστιμη συνταγή για κεφτεδάκια.
ΥΛΙΚΑ
Κεφτέδες
Ντομάτες πομοντόρο
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
Αλάτι
3-4  φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού
1 κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 ποτηράκια του κρασιού λευκό κρασί
2 κουταλιές της σούπας σκληρή τριμμένη μυζήθρα 
1 φύλλο δάφνης 
2 κουταλιές της σούπας Ελληνικό ελαιόλαδο
Πιπέρι
Αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι μας και στην συνέχεια σε μια αντικολλητική κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι μαζί με τους κεφτέδες μας  μέχρι να ροδίσουν σε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ένα ποτήρι κρασί μέχρι να πάρει μια βράση και μέχρι να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ. Αμέσως μετά ρίχνουμε τις φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες πομονόρο και την μια κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ κατεβάζουμε την φωτιά και ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, τον φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό και σιγοβράζουμε. Λίγα λεπτά αργότερα ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και ένα φύλλο δάφνης. Συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε το φαγητό μας μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Στην συνέχεια ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού Λευκό κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο του φαγητού μας.  5 - 6 λεπτά πριν το τελείωμα ρίχνουμε την τριμμένη μυζήθρα μας και ανακατεύουμε λίγο και ανεβάζουμε λίγο την φωτιά για 5-6 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Το ιδανικό είναι τα σερβίρετε με τορτελίνια γεμιστά με τυρί. Ωστόσο μπορείτε να τα συνοδέψετε με σπιτικά Ελληνικά λαζάνια ή σπιτικές Ελληνικές χυλοπίτες καθώς επίσης και με πέννες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ