Η Αυθεντική Παραδοσιακή Συνταγή για το Κερκυραϊκό Σοφρίτο

12:02 μ.μ. Tips Now 0 Comments

Η Αυθεντική Παραδοσιακή Συνταγή για το Κερκυραϊκό Σοφρίτο

Το σοφρίτο είναι παραδοσιακό φαγητό της Κέρκυρας και είναι από τα γνωστότερα και κλασικά φαγητά του νησιού, μαζί με την παστιτσάδα και το μπουρδέτο. Η ονομασία του πιάτου προέρχεται από τα ιταλικά So fritto που σημαίνει σιγοψημένο, λέξη που υπήρχε κατά την Ενετοκρατία. Δεν υπάρχει όμως σημαντική γαστρονομική σύνδεση του soffritto με την ομώνυμη μαγειρική τεχνική που χρησιμοποιείται στην Ιταλία (αλλιώς battuto), πέρα από το γεγονός ότι και τα δυο περιλαμβάνουν τηγάνισμα σε λάδι. Όπως και στο παστίτσιο, η σύνδεση των πιάτων με ιταλικές επιρροές σε επίπεδο τεχνικής είναι χαλαρές.π: wikipedia
Παρακάτω θα δείτε την εκτέλεση της συνταγής:
ΥΛΙΚΑ
1,2 κιλό κρέας μοσχαράκι νουα κομμένο σε λεπτές φέτες
6 σκελίδες σκόρδου
αλάτι-πιπέρι
1 φλυτζ.τσαγιού λευκό μπαλσάμικο ξύδι
1 φλυτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος μαϊντανός 
2 κουταλιές αλεύρι
1 φλυτζ. τσαγιού κρασί λευκό
1 φλυτζ. καφέ λάδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλευρώνουμε τις φέτες και τις τσιγαρίζουμε στο λάδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν προσθέτοντας το σκόρδο.Μόλις ροδοκοκκινίσουν έχοντας ανεβάσει την φωτιά σβήνουμε το κρέας με το ξύδι και το κρασί μέχρι να εξατμιστεί.Τοποθετούμε το υλικό μας σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο νερό καθώς και το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να βράσει.Μόλις βράσει και γίνει πηχτό το μείγμα μας προσθέτουμε στο τέλος τον μαϊντανό. Στο τέλος σερβίρουμε το φαγητό μας με ρύζι,πατάτες, πουρέ ή βρασμένα λαχανικά.
Η Αυθεντική Παραδοσιακή Συνταγή για το Κερκυραϊκό Σοφρίτο


TIP

Εάν η σάλτσα μας δεν έχει δέσει αναμειγνύουμε 2 κουταλιές κον φλάουερ με μια κουταλιά της σούπας λεμόνι.

by
Helen

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ