2+1 μοναδικά καλοκαιρινά ροφήματα με καφέ που θα σας καταπλήξουν

12:22 μ.μ. Tips Now 0 Comments

2+1 καλοκαιρινά ροφήματα με καφέ που θα σας καταπλήξουν

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι και συνταγές για να φτιάξετε το αγαπημένο σας ρόφημα Παρακάτω θα δείτε πώς φτιάχνουμε καλοκαιρινά ροφήματα με καφέ

Γρανίτα  καφέ

ΥΛΙΚΑ
4 κουταλάκια του γλυκού Nescafe
6 κουταλάκια του γλυκού Nesquik ή σοκολάτα
Ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό θέλουμε να το κάνουμε
Φρέσκο γάλα το οποίο έχουμε βάλει σε κατάψυξη σε παγοθήκες
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ρίχνουμε το καφέ και την σοκολάτα μας σε ένα μπλέντερ στην συνέχεια ρίχνουμε τα παγάκια από γάλα και τα χτυπάμε στο μπλέντερ για 2 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα μας το ρόφημα είναι έτοιμο.

Freddo cafe de Olla

ΥΛΙΚΑ
δυο δόσεις εσπρέσο καφέ
1  κουταλιές του γλυκού κανέλα 
2 γαρίφαλα
Ζάχαρη καστανή ακατέργαστη ανάλογα πόσο γλυκό θέλουμε να το κάνουμε
θρυμματισμένος πάγος
Σαντιγί 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε ένα μπρίκι βράζουμε σε λίγο νερό (μισό μπρίκι) την κανέλα, την ζάχαρη και το γαρύφαλλο το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει θα δείτε ότι θα έχει γίνει σαν σιρόπι. Τοποθετήστε τον καφέ στην μηχανή εσπρέσο και περιμένουμε μέχρι να ετοιμαστεί ο καφές. Μόλις ετοιμαστεί ο καφές ρίχνουμε το απόσταγμα από από το πρώτο μείγμα το χτυπάμε πολύ λίγο στο μίξερ.με 4 κουταλιές θρυμματισμένο πάγο και προσθέτουμε το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να έχει την θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε αρκετά παγάκια και θρυμματίζουμε τον πάγο. Βάζουμε τον πάγο σε ψηλό ποτήρι 3/4 του ποτηριού  και ρίχνουμε τον μείγμα μας. Τέλος βάζουμε σαντιγί και σερβίρουμε είναι ένας υπέροχος καφές με εξωτική γεύση.

Freddo Thai espresso

ΥΛΙΚΑ
δυο δόσεις εσπρέσο καφέ
4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 σπόρους  κάρδαμο
1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
παγάκια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σπάμε  τους σπόρους του κάρδαμου στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος την ζάχαρη και τους σπασμένους σπόρους κάρδαμο και το αφήνουμε να σιγοβράζει. Το κατεβάζουμε από την φωτιά και σουρώνουμε το μείγμα μας και στην συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα αμυγδάλου. Σε ένα ψηλό ποτήρι το γεμίζουμε πάγο και ρίχνουμε μισό από το μείγμα μας μέσα στο ποτήρι και στην συνέχεια ρίχνουμε αργά αργά από πάνω τον καφέ εσπρέσο. Είναι έτοιμο  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

0 σχόλια :

Σας ευχαριστούμε πολύ