ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Παραδοσιακή συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σε πήλινο

Παραδοσιακή συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σε πήλινο

Είναι μια υπέροχη παραδοσιακή συνταγή για χταπόδι. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές ως προς την συνταγή αυτή παρακάτω θα δείτε την παραδοσιακή καθαρά ελληνική συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι. Τα υλικά και η διαδικασία είναι αναλυτικά παρακάτω.


ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι 1-1,5 κιλό
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
2 κρεμμύδια
3-4 σκελίδες σκόρδο
200 γρ. ελαιόλαδο
6 ντομάτες ώριμες
Μαύρο & κόκκινο γλυκό πιπέρι
Κύμινο – Λάδι – Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βράζουμε το χταπόδι και το κόβουμε κομματάκια μήκους ενάμισι με δύο εκατοστά. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα ψιλοκόβουμε και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά. Αφού ροδίσουν, βάζουμε μισό λίτρο νερό και τις ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη. Προσθέτουμε 1 κουτάλα χταποδόζουμο και όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Μόλις πάρει μια βράση, το μεταφέρουμε σε πήλινο. Προσθέτουμε το χταπόδι και το κοφτό μακαρονάκι και ανακατεύουμε καλά. Tο βάζουμε στο φούρνο, που έχουμε προ θερμάνει στους 180°, για 30-40 λεπτά, ώστε να ρουφήξει τα ζουμιά του, και τότε θα είναι έτοιμο το φαγητό μας!

*Aν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο πήλινο και 1-2 φύλλα δάφνης.

Παραδοσιακή συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σε πήλινο Παραδοσιακή συνταγή για χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι σε πήλινο Reviewed by TipsNow on Απριλίου 26, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.