ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Σπιτική συνταγή για αφράτα και λαχταριστά κουλουράκια

Σπιτική συνταγή για αφράτα και λαχταριστά κουλουράκια

Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά ,μια υπέροχη συνταγή για κουλουράκια που μπορείτε να φτιάξετε για το σπίτι σας. Τα υλικά και η διαδικασία είναι αναλυτικά παρακάτω:
ΥΛΙΚΑ
7 κούπες αλεύρι (ή όσο «σηκώσει»)
1 κούπα βούτυρο φρέσκο
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
1 κούπα γάλα
4 βανίλιες
2 κουταλάκια γλ. αμμωνία
1-2 κρόκους αυγών (για το άλειμμα)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και το χτυπάμε με μίξερ, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, τη βανίλια και το αλεύρι λίγο-λίγο. (Πρέπει να έχουμε μια ζύμη ελαφρά σφιχτή, που δεν θα κολλάει όμως στα χέρια μας). Ζεσταίνουμε αρκετά το γάλα (όχι να «κάψει») και το βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι. Το κρατάμε πάνω από τη ζύμη και προσθέτουμε την αμμωνία. Ανακατεύουμε, αφήνοντας τον αφρό που δημιουργείται να πέσει μέσα στη ζύμη, και στη συνέχεια το αδειάζουμε όλο στη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά στο ψυγείο (για να πλάθονται πιο εύκολα τα κουλουράκια). Πλάθουμε τα κουλουράκια σε σχήματα της αρεσκείας μας και τα στρώνουμε σε απόσταση το ένα από το άλλο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τα αλείφουμε με τον κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º Κελσίου για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα και με το μέγεθος) ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

ΜΥΣΤΙΚΟ
• Προσθέτοντας λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού στη ζύμη, τα κουλουράκια σας θα απογειωθούν γευστικά!
• Τα αυγά και το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σπιτική συνταγή για αφράτα και λαχταριστά κουλουράκια Σπιτική συνταγή για αφράτα και λαχταριστά κουλουράκια Reviewed by TipsNow on Απριλίου 12, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.