ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

Νοστιμότατο νηστίσιμο παστίτσιο με μανιτάρια

Νοστιμότατο νηστίσιμο παστίτσιο με μανιτάρια

Παρακάτω θα δείτε μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή , ένα γευστικό παστίτσιο χωρίς γάλα, κιμά ή τυρί. Είναι πολύ εύκολη νηστίσιμη συνταγή για παστίτσιο με βάση τα μανιτάρια. Δείτε αναλυτικά παρακάτω τα υλικά και την διαδικασία.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μακαρόνια για παστίτσιο
1 κιλό μανιτάρια τεμαχισμένα
1 φλιτζάνι λάδι
3 μέτρια κρεμμύδια – Μαϊντανός
1 ποτηράκι λευκό κρασί
300 γρ. χυμός ντομάτας
Πιπέρι μαύρο – Αλάτι – Κανέλα – Μπαχάρι

ΜΠΕΣΑΜΕΛ
7 φλιτζάνια νερό (ή γάλα σόγιας)
1¾ φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι λάδι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε τα κρεμμύδια στο μπλέντερ και τα βράζουμε μαζί με την ντομάτα και τον μαϊντανό. Προς το τέλος προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μπαχαρικά και βράζουμε, ώσπου η σάλτσα μας να στεγνώσει. Σοτάρουμε τα μανιτάρια με ένα φλιτζάνι λάδι και το κρασί, ώσπου να στεγνώσουν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια στη σάλτσα ντομάτας, βράζουμε για 5-10 λεπτά και αλατίζουμε. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ: Βράζουμε το νερό (ή το φυτικό γάλα) με το λάδι, αλατίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Βάζουμε τα μισά μακαρόνια (τα έχουμε μισοβράσει) σε καλά λαδωμένο μέτριο ταψί και μετά απλώνουμε τη γέμιση μανιταριών. Στρώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια και από επάνω την μπεσαμέλ, να καλυφθεί όλη η επιφάνεια. Ψήνουμε το παστίτσιο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200º Κελσίου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

Νοστιμότατο νηστίσιμο παστίτσιο με μανιτάρια Νοστιμότατο νηστίσιμο παστίτσιο με μανιτάρια Reviewed by TipsNow on Απριλίου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.