ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

10 tips για καλύτερη απόδοση στα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις

10 tips για καλύτερη απόδοση στα διαγωνίσματα και στις εξετάσεις

Πολλές φορές στην ζωή μας δίνουμε εξετάσεις είτε στο σχολείο είτε στο πανεπιστήμιο είτε ακόμα και στην δουλεία μας. Ωστόσο υπάρχουν κάποια γενικά tips που εάν τα ακολουθήσουμε μεγιστοποιούμε το αποτέλεσμα, και μειώνουμε το άγχος μας, κατά την διάρκεια των εξετάσεων ή του διαγωνίσματος. Παρακάτω θα δείτε αναλυτικά την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. 
Tip 1
Το πρώτο που κάνουμε όταν δίνουμε εξετάσεις κοιτάμε όλες τις ερωτήσεις προσεκτικά με μια γρήγορη ματιά για να δούμε τον τύπο της κάθε ερώτησης
Tip 2
Διαβάζουμε όλες τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί στο έντυπο των ερωτήσεων πολύ προσεκτικά, ακόμα και αν γνωρίζεις το τύπο των ερωτήσεων καλό είναι να το ξανακοιτάξεις ώστε να είσαι σίγουρος ότι δεν θα κάνεις λάθος.
Tip 3
Πριν αρχίσεις να απαντάς και κάνεις μετά μουτζούρες θα χρειασθεί να σιγουρευτείς ότι έχεις κατανοήσει όλες τις οδηγίες των ερωτήσεων. Εάν δεν καταλαβαίνεις κάτι ως προς την ερώτηση δεν είναι κακό να ρωτήσεις για κάποια διευκρινιστική ερώτηση μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά, και εννοείται μην τρέπεσαι να ρωτήσεις!!! Μπορεί την ίδια απορία να έχουν όλοι που δίνουν εξετάσεις.
Tip 4 
Δες το σύστημα βαθμολόγησης των ερωτήσεων. Μερικές ερωτήσεις έχουν μεγαλύτερη βαθμολογία από τις άλλες καλό είναι να επικεντρώσεις της δυνάμεις σου σε αυτές και εάν είναι από αυτές που γνωρίζεις ξεκίνα από αυτές πρώτα.
Tip 5
Εάν έχεις άγχος με τις εξετάσεις πάρε βαθιές ανάσες και σκέψου κάτι θετικό για λίγα λεπτά, μην αγχώνεσαι να ξέρεις ότι μια εξέταση στην ζωή σου δεν είναι το πάν.  Και μην κολλάς σε μια ερώτηση και την διαβάζεις ξανά και ξανά χάνεις πολύτιμο χρόνο.
Tip 6
Ξεκίνα να απαντάς τις ερωτήσεις που ξέρεις πρώτα και στην συνέχεια ασχολήσου με τις ερωτήσεις που δεν ξέρεις τόσο καλά. Καλύτερα να γράψεις καλά αυτές που ξέρεις και στην συνέχεια τις άλλες. Καλό είναι να υπολογίσεις σύμφωνα με τις ερωτήσεις που ξέρεις το βαθμό που θα πάρεις έτσι ώστε να μην έχεις το άγχος την αποτυχίας. 
Tip 7
Σε ερωτήσεις που δεν ξέρεις υπογράμμισε τις λέξεις με ένα μολυβί που είναι το νόημα της ερώτησης και επικεντρώσου εκεί , συνήθως αυτό βοηθάει σε ερωτήσεις κρίσεως. 
Tip 8 
Η εικόνα ενός γραπτού παίζει μεγάλο ρόλο, αλλιώς ένα γραπτό όλο μπουτζούρες και χάλια γράμματα και αλλιώς ένα καθαρό γραπτό με ωραία γράμματα. 
Tip 9
Να κάνεις μικρές παύσεις όταν γράφεις, ειδικά εάν νιώσεις κούραση. 
Tip 10
Εδώ είναι το μεγάλο μυστικό όταν τελειώσεις, πολλοί απλά δίνουν το γραπτό τους  γιατί απλά βαριούνται και θέλουν να πάνε για ένα καφέ. Αυτοί στατιστικά χάνουν πάντα στα τεστ, γιατί και να ήξεραν τις ερωτήσεις μπορεί την ώρα που έγραφαν να τους ξέφυγε κάτι ή να νομίζουν ότι το έγραψαν. Εσύ κάνε το εξής κοίτα ξανά και διάβασε προσεκτικά τις απαντήσεις έτσι μειώνεις κατά πολύ την απροσεξία. Μπορεί και ο καλύτερος άριστος φοιτητής ή μαθητής για παράδειγμα να ξεχάσει κάτι, σε όλους συμβαίνει. 

10 tips για καλύτερη απόδοση στα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις 10 tips για καλύτερη απόδοση στα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις Reviewed by TipsNow on Απριλίου 11, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σας ευχαριστούμε πολύ

Από το Blogger.